Grad Velika Gorica

Vijesti

Sedamdeset godina škole u Rakitovcu

os,rakitovecPovodom 70. obljetnice Područne škole Rakitovec, a u sklopu Dječjeg tjedna danas je svečano otvorena novouređena škola u Rakitovcu. Riječ je o staroj zgradi koja posljednjih godina nije bila uređivana, a uz potporu grada i države u njeno je uređenju uloženo pola milijuna kuna.

Škola u Rakitovcu je, dodajmo jedna od područnih škola Osnovne škole Vukovina a danas jupohađa 33 učenika. Kako je istaknuo ravnatelj Krešimir Matašin sve područne škole imaju zadovoljavajuć standard, grijanje, vodu pa čak i Internet priključak. Jedina želja ostaje im uređenje škole u Novom Čiču gdje je potrebno obnoviti staru zgradu te otvoriti još mjesta za djecu kako bi se rasteretila centralna škola u Vukovini. “Intenzivno na tome radimo, a i u pregovorima smo sa Nadbiskupijom da nam prostor oko crkve ustupi za izgradnju nove škole u Čiču”, istaknuo je gradonačelnik Barišić.

Proslavi je prisustvovala i Jasenka Đenović ispred Uprave za predškolski odgoj i obrazovanje resornog ministarstva, zamjenik župana Zagrebačke županije Rudolf Vujević kao i brojni učitelji, stručni suradnici i naravno djeca, a nastupio je i pjevački zbor prve generacije učenika rakitovečkle škole.