Grad Velika Gorica

Vijesti

Obilježen Međunarodni dan bijelog štapa

sIMG_9321U povodu Međunarodnog dana bijelog štapa, posvećenog osobama oštećena vida, jučer je u dvorani “Galženica” održana projekcija dokumentarnog filma “Hrabro i na rezultat”.

Film našeg poznatog glumca i redatelja Dejana Aćimovića, inspiriran je životnom pričom mladog Petra Bešlića, slijepog atletičara i hrvatskog paraolimpijca. Petar je rođen slijep na jedno oko, a drugo oko izgubio je tijekom djetinjstva, nesretnim slučajem. Unatoč teškoj životnoj sudbini, Petar se posvetio sportu, što ga je dovelo i do nastupa na paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Sve nazočne u prepunoj dvorani “Galženica” pozdravio je gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić, rekavši kako će tijekom svog mandata posebnu pozornost posvetiti hendikepiranim osobama. Gradonačelnik je predstavio i Darka Matića, glasnogovornika Hrvatskog paraolimpijskog odbora, kojeg je imenovao svojim savjetnikom za rješavanje problema osoba s invaliditetom.

Projekciji fima nazočili su i brojni gosti, među kojima i ministrica u Vladi Republike Hrvatske Bianca Matković, te državna tajnica u Ministarstvu vanjskih poslova Maja Vrtarić.

Petar Bešlić i Dejan Aćimović

Petar Bešlić i Dejan Aćimović

Dražen Barišić i Darko Matić

Dražen Barišić i Darko Matić

D. Aćimović, B. Matković, M. Vrtarić i D. Barišić

D. Aćimović, B. Matković, M. Vrtarić i D. Barišić

Bianca Matković i Petar Bešlić

Bianca Matković i Petar Bešlić