Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik odgovarao na pitanja malih vijećnika

djeca,vijece – „Automobili voze takvom brzinom koja nije prikladna ni za autoceste…pravo je čudo da tamo još nitko nije poginuo. Ulica je teško prohodna, to je voda, blato…ma to je potok, a ne ulica…što ćete gradonačelniče napraviti s Rakarskom?-, bilo je tek jedno od niza dječjih pitanja kojima su gorički osnovnoškolci i mališani iz vrtića danas bombardirali velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića i zamjenicu pravobraniteljice za djecu, Maju Gabelicu Šupljiku.

Pitanja su se redala i redala, a gradonačelnik Barišić trudio se pratiti i odgovarati, no, priznaje, nije bilo lako.

- Ova su pitanja rođena u dječjim glavicama, pitanja sa kojima se oni svakodnevno susreću i sada traže odgovore od odgovornog čovjeka grada. Trudio sam se dati i zadovoljavajuće odgovore, jer najgore je razočarati djecu-, kaže gradonačelnik Barišić.

Nakon završetka Dječjeg gradskog vijeća, gradonačelnik je za male vijećnike priredio malo iznenađenje, a odredište je bila Zračna luka Zagreb. Naime, činjenica je da mnogi Goričani, iako žive uz samu pistu, nikada u životu nisu posjetili zračnu luku, a mnogima je ovo bio i prvi susret sa zrakoplovima iz neposredne blizine.

Inače, u sklopu Dječjeg tjedna koji traje do petka bit će organizirane zanimljive tribine, na programu su i stručna predavanja, predstavljanje knjiga i predstave za djecu. I ovogodišnja manifestacija ima naglasak na obrazovanju, edukaciji i odgoju djece već od vrtičke dobi, a Dječji tjedan ove godine nosi ime „Želimo odrasti u ljude za 5“.

djeca,vijece2 djeca,vijece3 djeca,vijece4