Grad Velika Gorica

Obavijesti

Počela isplata poticaja za projekt 'Bijela roda'

rodaJavna ustanova za upravljanje zaštićenim područjima i drugim zaštićenim prirodnim vrijednostima na području Zagrebačke županije započela je 21. rujna 2009. s isplatom 700,00 kn poticaja vlasnicima objekata na čijem je krovu gnijezdo zaštićene vrste bijele rode.

Sredstva za pomoć pri sanaciji krovišta i poticaj za očuvanje gnijezda bijelih roda osigurao je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Projekt “Bijela roda” provodi se na području Zagrebačke, Sisačko-moslavačke i Brodsko-posavske županije. Ovim projektom zaštićena bijela roda (Ciconia ciconia) postala je jedan od simbola očuvanja biološke raznolikosti koja je nastala suživotom tradicionalnog seoskog načina života i prirode.

Iz Javne ustanove za zaštićena područja u Zagrebačkoj županiji pozivaju sve vlasnike objekata s rodinim gnijezdom na krovu na području Zagrebačke županije, koji to do sada nisu učinili, da se do kraja rujna 2009. jave Javnoj ustanovi na telefon 01/6111-552 ili 099/3375-137 kako bi ostvarili poticaj od 700,00 kn.