Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik na razmjeni udžbenika

DSC00065Nekoliko tisuća goričkih osnovaca i njihovi učitelji svakodnevno od 9 do 14 sati u svojim matičnim školama mijenjaju stare i pronalaze potrebne knjige za novu školsku godinu. Zadovoljan razmjenom je i gradonačelnik Dražen Barišić koji ističe kako je drugi dan akcije razmijenjeno više od polovice udžbenika. “Dobivamo samo pozitivne komentare i od učenika i učitelja. Mislim da smo na vrijeme najavili akciju tako da su već u ponedjeljak svi bili spremni ponuditi stare udžbenike i razmijeniti ih za one koje su njihovom đacima potrebne”, komentirao je Barišić.

Na burzi će se razmijeniti oko 90 posto svih udžbenika. Jedan dio učenika (njih oko 1600) kupilo je nove udžbenike dok će onima koji ostanu bez djela knjiga Grad izaći ususret. “Ukoliko bude potrebe rebalansom proračuna izdvojit ćemo dio novca za preostale udžbenike kako bi sva djeca spremno dočekala novu školsku godinu”, rekao je Barišić.

Gradonačelnik i suradnici danas su posjetili škole u Velikoj Mlaki, Mičevcu, Lomnici i Gradićima kako bi se osobno uvjerili u uspješnost akcije. Škola u Mlaki jedna je od najmlađih škola na području grada sa 550 učenika u 24 razredna odjela. I ovdje se razmjena brzo odvija pa su tako danas u prijepodnevnim satima učenici mogli zamijeniti tek nekoliko knjiga za prvi, peti i šesti razred dok onih za osmi više nije bilo.

Razmjena, podsjećamo, traje do petka, nakon čega će se prikupiti preostale knjige na jedno mjesto i ponuditi učenicima koji nisu popunili svoju đačku biblioteku za novu školsku godinu.

DSC00059 DSC00068 DSC00070 DSC00073