Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik prozvao Gradsko vijeće

Na danas održanoj tiskovnoj konferenciji, gradonačelnik Velike Gorice Dražen Barišić prozvao je Gradsko vijeće za pokušaj opstrukcije rada gradonačelnika i njegovih zamjenika.
Gradonačelnik Barišić je istakao, kako Gradsko vijeće donošenjem protuzakonitih odluka o ustroju gradske uprave, pokušava onemogućiti njegov rad, te dovesti u pitanju ostvarenje planiranih projekata, kao što su opremanje dječjih vrtića, subvenconiranje školskih udžbenika, pokretanje gospodarskih zona, odvodnju u Donjem Turopolju, gradski bazen… Barišić je napomenuo kako neće dozvoliti da ti projekti budu zaustavljeni, iako je moguće da će zbog odluka Vijeća biti usporeni.

Zamjenik gradonačelnika Stjepan Kos, osvrnuo se na zadnju sjednicu Gradskog vijeća i način na koji je sjednicu vodio predsjednik Vijeća Goran Beus Richembergh. Vođenje sjednice ocijenio je neprihvatljivim, zbog stalnog upadanja u riječ vijećnicima od strane predsjednika, komentiranja njihovih istupa, te zbog dvostrukih kriterija prema vijećnicima.

Na kraju tiskovne konferencije, novinari su postavili pitanje čelnim ljudima Grada, vjeruju li da je u Velikoj Gorici moguća kohabitacija. Gradonačelnik i njegovi zamjenici istakli su kako vjeruju da je dogovor moguć, iako prvi test nije uspio. Ako bi se ovakvo stanje nastavilo i gradski projekti budu blokirani, tada su izvjesni raspuštanje Gradskog vijeća i novi izbori.