Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Natječaj za prijam na rad na neodređeno vrijeme i raspored na radno mjesto: telefonista

REPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
GRAD VELIKA GORICA
UPRAVNI ODJEL ZA PRAVNE, KADROVSKE I OPĆE POSLOVE

Na temelju članaka 17., 19. i 116. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08, 61/11; u daljnjem tekstu: Zakon), a sukladno Planu prijma u službu za 2013. godinu pročelnica Upravnog odjela za pravne, kadrovske i opće poslove
o b j a v lj u j e

N A T J E Č A J
za prijam na rad na neodređeno vrijeme i raspored na radno mjesto

2.5.6. TELEFONISTA (namještenik IV. kategorije II. potkategorije 1. razine, 12. klasifikacijski rang), 1 (jedan) izvršitelj/ica
Uvjet: – srednja stručna sprema u četverogodišnjem trajanju, smjer telefoniste

Pored navedenog uvjeta za prijam u radni odnos, kandidati moraju ispunjavati opće uvjete za prijam na rad (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta). Na rad ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama propisane člancima 15. i 16. Zakona.
Osoba se prima na rad na neodređeno vrijeme uz uvjet probnog rada od tri mjeseca. U natječaju mogu sudjelovati osobe oba spola. Opis poslova i podaci o plaći radnog mjesta koja se popunjava javnim natječajem, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata navedeni su na službenoj web stranici Grada Velike Gorice www.gorica.hr Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, a obavlja se putem pisanog testa i intervjua. Na službenoj web stranici Grada Velike Gorice i oglasnoj ploči zgrade Gradske uprave (Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34) objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj. Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Uz pismenu prijavu treba obvezno priložiti:
- životopis
- domovnicu ili ovjeren preslik
- svjedodžbu ili ovjeren preslik
- presliku radne knjižice
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci)

- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona
- ukoliko se kandidat poziva na pravo prednosti, isto mora dokazati odgovarajućom potvrdom ili uvjerenjem te priložiti dokaz o nezaposlenosti.

Dokumenti se mogu ovjeriti i u pisarnici Gradske uprave.
Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijmu na rad. Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u natječaju. Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Osobe koje podnesu neuredne i nepravodobne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.
Pisane ponude se podnose putem pisarnice Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu 10409 Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34, u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnim novinama.
Obavijest o ishodu bit će dostavljena sudionicima u zakonskom roku.

Opis poslova
- obavlja poslove telefoniste
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog službenika

Plaća
Plaću namještenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je raspoređen i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. Koeficijent radnog mjesta je 1,79, a osnovica za obračun plaće djelatnika Gradske uprave iznosi 3.210,00 kuna.

Provjera znanja i sposobnosti
Za kandidate prijavljene na natječaj koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. Smatra se da je kandidat koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja, povukao prijavu na natječaj. Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.

Pravni izvor za pripremanje kandidata za testiranje
• Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 33/01, 60/01– vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12)
• Statut Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada broj 10/09 i 09/12)

Pravila testiranja:
a) po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta,
b) po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata, kandidatu će biti dodijeljena pitanja kao i obavijest u kojem vremenu ih treba odgovoriti,
c) za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljuje od 1 do 10 bodova; smatra se da su kandidati uspješno položili testove ako su iz svakog dijela provjere znanja ostvarili najmanje 50% bodova na testiranju; s kandidatima koji uspješno polože testove provesti će se intervju (razgovor)
d) za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:
• koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
• koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
• napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
• razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.
e) ukoliko pojedini kandidat prekrši naprijed navedena pravila bit će udaljen s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Povjerenstvo neće priznati niti ocjenjivati.

Pozivanje na testiranje:
Poziv na testiranje s imenima kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja s kojima će se provesti testiranje, naznakom mjesta i vremena održavanja testiranja biti će objavljen na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje) najmanje 5 (pet) dana prije testiranja.

OVAJ NATJEČAJ OBJAVLJEN JE U NARODNIM NOVINAMA BROJ 57 OD 15.05.2013. GODINE A ROK ZA PRIJAVU JE 8 DANA OD DANA OBJAVE.
GRAD VELIKA GORICA