Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Oglas za prijam u službu na određeno vrijeme: viši referent za pravne poslove

REPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
GRAD VELIKA GORICA
UPRAVNI ODJEL ZA PRAVNE, KADROVSKE I OPĆE POSLOVE

Pročelnica Upravnog odjela za pravne, kadrovske i opće poslove Grada Velike Gorice, na temelju članka 29. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08., 61/11. – u nastavku teksta: Zakon), raspisuje

OGLAS
za prijam u službu na određeno vrijeme

→ radi zamjene duže vrijeme odsutne službenice, do njenog povratka s rodiljnog odnosno roditeljskog dopusta na posao, na radno mjesto:

2.4.5. VIŠI REFERENT ZA PRAVNE POSLOVE (službenik III. kategorije, potkategorije viši referent, 9. klasifikacijski rang), 1 izvršitelj/ica

Uvjeti:- sveučilišni ili stručni prvostupnik upravnog smjera odnosno izjednačena viša stručna sprema stečena prema ranijem sustavu školovanja pravne struke
- najmanje 1 godina radnog iskustva na odgovarajućim poslovima
- položen državni stručni ispit

Osoba koja ima potrebno radno iskustvo na odgovarajućim poslovima, a nema položen državni stručni ispit, može se primiti u službu i rasporediti na radno mjesto, uz obvezu da isti položi u zakonskom roku. Radno iskustvo na odgovarajućim poslovima je radno iskustvo ostvareno u službi u upravnim tijelima lokalnih jedinica, u državnoj ili javnoj službi, u radnom odnosu kod privatnog poslodavca te vrijeme samostalnog obavljanja profesionalne djelatnosti u skladu s posebnim propisima. Pored navedenih uvjeta za prijam službu, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova).

U službu ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama propisane člancima 15. i 16. Zakona. U postupku mogu sudjelovati osobe oba spola.
Opis poslova i podaci o plaći radnih mjesta koja se popunjavaju oglasom, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na web stranici Grada Velike Gorice, www.gorica.hr. Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa. Na web stranici www.gorica.hr i oglasnoj ploči Gradske uprave objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na oglas.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi pozvati se na to pravo i ima prednost pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na oglas dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te dokaz da je nezaposlen.

Uz pismenu prijavu, treba obvezno priložiti:
- životopis
- domovnicu ili ovjeren preslik
- diplomu ili ovjeren preslik
- presliku stranica radne knjižice s osobnim podacima i podacima o stažu; potvrde ili presliku dokumenta (rješenja, ugovor o radu i sl.) iz kojih je vidljivo radno iskustvo na odgovarajućim poslovima u traženoj struci
- uvjerenje da se ne vodi kazneni i istražni postupak, ne starije od 6 mjeseci.
- dokaz o položenom državnom stručnom ispitu ili ovjeren preslik
- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona

Ukoliko se kandidat poziva na pravo prednosti, isto mora dokazati odgovarajućom potvrdom ili uvjerenjem te priložiti dokaz o nezaposlenosti.

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijmu u službu.
Urednom prijavom smatra se prijava koja sadrži sve podatke i priloge navedene u oglasu. Nepravodobne i neuredne prijave neće se razmatrati niti će podnositelji neurednih prijava biti pozivani na dopunu prijave. Dokumenti se mogu ovjeriti i u pisarnici Gradske uprave. Osobe koje podnesu neuredne i nepravodobne prijave ili ne ispunjavaju formalne uvjete iz oglasa, ne smatraju se kandidatima prijavljenim na oglas.
Pisane prijave podnose se putem pisarnice Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu: Grad Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34, 10409 Velika Gorica, u roku od 8 dana od dana objave oglasa kod nadležne službe za zapošljavanje.
Obavijest o ishodu bit će dostavljena sudionicima u zakonskom roku.

OPIS POSLOVA
- skrbi o imovini Grada i vodi evidencije gradske imovine
- izrađuje jednostavnije nacrte akata te priprema stručne materijale
- prati realizaciju Proračunom planiranih prihoda i rashoda iz djelokruga rada Odsjeka
- odgovara za ažurnost i točnost podataka
- brine o urednoj dostavi pismena i drugih materijala iz djelokruga rada Odsjeka
- obavlja i druge poslove po nalogu nadređenog službenika

PLAĆA
Plaću službenika čini umnožak koeficijenta složenosti poslova radnog mjesta na koje je raspoređen i osnovice za izračun plaće, uvećan za 0,5% za svaku navršenu godinu radnog staža. Koeficijent za radno mjesto viši referent za pravne poslove je 2.40 dok je osnovica za obračun plaće djelatnika Gradske uprave 3.210,00 kuna.

PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI
Za kandidate prijavljene na oglas koji ispunjavaju formalne uvjete provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. Smatra se da je kandidat koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja, povukao prijavu na oglas. Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.

PRAVNI I DRUGI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE
1. OPĆI DIO:
• Ustav Republike Hrvatske (Narodne novine 56/90, 135/97, 113/00, 28/01 i 76/10)
• Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine 33/01, 60/01– vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08, 36/09, 150/11 i 144/12)

2. POSEBNI DIO:
• Ovršni zakon (NN 139/2010, 125/2011, 150/2011, 154/2011, 12/2012, 70/2012, 80/2012, 112/2012)
• Zakon o zemljišnim knjigama (NN 91/1996, 68/1998, 137/1999, 114/2001, 100/2004, 107/2007, 152/2008, 126/2010)
• Sudski poslovnik (NN 158/2009, 3/2011, 34/2011, 100/2011, 123/2011, 138/2011, 38/2012, 111/2012, 28/2013)

PRAVILA TESTIRANJA
a) po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta,
b) po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata, kandidatu će biti dodijeljena pitanja kao i obavijest u kojem vremenu ih treba odgovoriti,
c) za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljuje od 1 do 10 bodova; smatra se da su kandidati uspješno položili testove ako su iz svakog dijela provjere znanja ostvarili najmanje 50% bodova na testiranju; s kandidatima koji uspješno polože testove provesti će se intervju (razgovor)
d) za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:
• koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
• koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
• napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
• razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.
e) ukoliko pojedini kandidat prekrši naprijed navedena pravila bit će udaljen s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Povjerenstvo neće priznati niti ocjenjivati.

POZIVANJE NA TESTIRANJE
Poziv na testiranje s imenima kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete s kojima će se provesti testiranje, naznakom mjesta i vremena održavanja testiranja biti će objavljen na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje) najmanje 5 (pet) dana prije testiranja.

OVAJ OGLAS OBJAVLJEN JE NA WEB STRANICI HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE 29.03.2013.
ROK ZA PRIJAVU JE 8 DANA OD DANA OBJAVE.

GRAD VELIKA GORICA