Grad Velika Gorica

Radna mjesta u Gradskoj upravi

Natječaj za prijam u službu vježbenika u Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet

REPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAČKA ŽUPANIJA
GRAD VELIKA GORICA
UPRAVNI ODJEL ZA IZGRADNJU, KOMUNALNE DJELATNOSTI I PROMET

KLASA: 112-01/2011-01/30
URBROJ: 238-33-05-2011-5

Na temelju članaka 17., 19. i 86. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (Narodne novine broj 86/08), a sukladno Planu prijma u službu za 2011. godinu (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 01/11.), pročelnik Upravnog odjela za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet

o b j a v l j u j e

N A T J E Č A J
za prijam u službu vježbenika u Upravni odjel za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet

- 1 izvršitelj/ica za obavljanje vježbeničke prakse od 12 mjeseci
- magistar struke ili stručni specijalist prometne struke, odnosno VSS prema ranijim propisima prometne struke

U svojstvu vježbenika primaju se osobe sa završenim obrazovanjem određene stručne spreme i struke, bez radnog iskustva na odgovarajućim poslovima ili s radnim stažem kraćim od vremena određenog za vježbenički staž.
Pored navedenog uvjeta za prijam u službu, kandidati moraju ispunjavati i opće uvjete za prijam u službu (punoljetnost, hrvatsko državljanstvo, zdravstvena sposobnost za obavljanje poslova radnog mjesta).
U službu ne može biti primljena osoba kod koje postoje zapreke prijama u službu propisane člancima 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 86/08).
Osoba se prima u službu na određeno vrijeme od 12 mjeseci.
U natječaju mogu sudjelovati osobe oba spola.
Kandidat koji ostvaruje pravo prednosti pri zapošljavanju dužan je u prijavi na natječaj pozvati se na to pravo i ima prednost u odnosu na sve ostale kandidate pod jednakim uvjetima. Uz prijavu na natječaj dužan je priložiti sve dokaze o ispunjavanju traženih uvjeta, kao i rješenje o priznatom statusu, odnosno potvrdu o priznatom statusu iz kojeg je vidljivo spomenuto pravo te potvrdu o nezaposlenosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izdanu u vrijeme trajanja ovog natječaja.
Opis poslova i podaci o plaći, način obavljanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata i iz kojeg područja te pravni i drugi izvori za pripremanje kandidata za provjeru navedeni su na službenoj web stranici Grada Velike Gorice, www.gorica.hr. Prethodnoj provjeri znanja i sposobnosti kandidata mogu pristupiti samo kandidati koji ispunjavaju formalne uvjete iz natječaja. Na web stranici www.gorica.hr i oglasnoj ploči Gradske uprave objavit će se vrijeme održavanja prethodne provjere znanja i sposobnosti kandidata, najmanje pet dana prije održavanja provjere. Ako kandidat ne pristupi provjeri, smatra se da je povukao prijavu na javni natječaj.

Uz pismenu prijavu kandidat/kinja treba obvezno priložiti:
- životopis
- domovnicu ili ovjeren preslik
- diplomu ili ovjeren preslik
- presliku stranica radne knjižice
- uvjerenje da se protiv kandidata ne vodi istražni ili kazneni postupak (ne starije od 6 mjeseci),
- vlastoručno potpisanu izjavu da za prijam u službu ne postoje zapreke iz članaka 15. i 16. Zakona o službenicima i namještenicima u lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi

Uvjerenje o zdravstvenoj sposobnosti dostavlja izabrani kandidat, a prije donošenja rješenja o prijmu u službu.
Prijave na javni natječaj s dokazima o ispunjavanju uvjeta podnose se u roku od 8 dana od dana objave natječaja u Narodnom novinama, neposredno u pisarnici gradske uprave Grada Velike Gorice, ili poštom na adresu Grad Velika Gorica, pp 1, 10409 Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34. Dokumenti se mogu ovjeriti u pisarnici gradske uprave Grada Velike Gorice.
Nepotpune i nepravovremene prijave neće se razmatrati.
Osobe koje podnesu nepotpune i nepravodobne prijave na javni natječaj ne smatraju se kandidatima prijavljenim na natječaj.
Obavijest o ishodu natječaja bit će dostavljena natjecateljima u zakonskom roku.

OPIS POSLOVA
Vježbenik/ca će u Upravnom odjelu za izgradnju, komunalne djelatnosti i promet sudjelovati u poslovima s područja prometa, kao što su sudjelovanje u postupku nacrta rješenja u upravnim stvarima iz područja prometa, sudjelovanje u izradi planova gradnje prometnih objekata i rješavanju prometne problematike te drugi poslovi po nalogu nadređenog službenika.

PLAĆA
Sukladno pravnim pravilima vježbenik ima pravo na plaću u iznosu od 85% koeficijenta radnog mjesta najniže složenosti poslova I vrste, što znači 85% od 3,00 = 2,55. Koeficijent se množi s osnovicom za obračun plaće koja iznosi 3.210,00 kuna. Dobiveni iznos predstavlja plaću u bruto iznosu.

PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI
Za prijavljene kandidate, koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja, provest će se testiranje radi prethodne provjere znanja i sposobnosti. Smatra se da je kandidat, koji nije pristupio prethodnoj provjeri znanja, povukao prijavu na natječaj. Intervju se provodi samo s kandidatima koji su ostvarili najmanje 50% ukupnog broja bodova na testiranju.

PODRUČJE IZ KOJEG SE OBAVLJA PROVJERA ZNANJA I SPOSOBNOSTI
• Ustav Republike Hrvatske
• lokalna i područna (regionalna) samouprava
• promet

PRAVNI I DRUGI IZVORI ZA PRIPREMANJE KANDIDATA ZA TESTIRANJE
1. Opći dio:
~ Ustav Republike Hrvatske (NN 56/90, 135/97, 8/98 – pročišćeni tekst, 113/00, 124/00 – pročišćeni tekst, 28/01, 41/01 – pročišćeni tekst i 55/01)
~ Zakon o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi (NN 33/01, 60/01–vjerodostojno tumačenje, 129/05, 109/07, 125/08 i 36/09)
2. Posebni dio:
~ Zakon o sigurnosti prometa na cestama (NN 67/08)
~ Zakon o javnim cestama (NN 180/04, 138/06, 146/08, 38/09, 124/09, 153/09 i 73/10)
~ Odluka o uređenju prometa na području Grada Velike Gorice (Službeni glasnik Grada Velike Gorice 08/08 i 08/10)
~ Odluka o nerazvrstanim cestama (Službeni glasnik Grada Velike Gorice broj 03/08)

Pravila testiranja:
a) po dolasku na provjeru znanja od kandidata će biti zatraženo predočenje odgovarajuće identifikacijske isprave radi utvrđivanja identiteta,
b) po utvrđivanju identiteta i svojstva kandidata, kandidatu će biti dodijeljena pitanja kao i obavijest u kojem vremenu ih treba odgovoriti,

c) za svaki dio provjere znanja kandidatima se dodjeljuje od 1 do 10 bodova; smatra se da su kandidati uspješno položili testove ako su ostvarili najmanje 50% na testiranju; s kandidatima koji uspješno polože testove provesti će se intervju (razgovor)
d) za vrijeme provjere znanja i sposobnosti nije dopušteno:
• koristiti se bilo kakvom literaturom odnosno bilješkama,
• koristiti mobitel ili druga komunikacijska sredstva,
• napuštati prostoriju u kojoj se provjera odvija,
• razgovarati s ostalim kandidatima niti na bilo koji drugi način remetiti koncentraciju kandidata.
e) ukoliko pojedini kandidat prekrši naprijed navedena pravila bit će udaljen s provjere znanja, a njegov/njezin rezultat Povjerenstvo neće priznati niti ocjenjivati.

VAŽNO – pozivanje na testiranje:
Mjesto i vrijeme održavanja testiranja bit će objavljeno na web stranici www.gorica.hr te na oglasnoj ploči Gradske uprave Grada Velike Gorice, Velika Gorica, Trg kralja Tomislava 34 (prizemlje), najmanje 5 (pet) dana prije testiranja. Poziv će sadržavati i imena kandidata koji ispunjavaju formalne uvjete natječaja s kojima će se provesti testiranje.

GRAD VELIKA GORICA