Grad Velika Gorica

Energetski učinkovita Velika Gorica

ee2U subotu, 9. 7. 2016. godine, u Veleučilištu Velika Gorica održana je konferencija pod nazivom „Energetski učinkovita Velika Gorica“, kojom se tradicionalno, već sedmu godinu zaredom, obilježio Europski energetski tjedan u Velikoj Gorici. Ovo je četvrti puta da se u sklopu obilježavanja EU energetskog tjedna održava i konferencija o energetskoj učinkovitosti, koju Grad Velika Gorica, kao potpisnik Sporazuma gradonačelnika za klimu i energiju (Covenant of Mayors for Climate and Energy), održava kako bi svojim građanima približio teme korištenja energije, energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije. Konferenciju, u organizaciji gradskog Ureda za zaštitu okoliša, otvorio je i sudionike pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Velike Gorice g. Ervin Kolarec, i sam nekadašnji student Veleučilišta Velika Gorica.

Ove je godine organizacija konferencije bila na najvišoj razini do sada, a konferencija je zabilježila i najveći broj sudionika (više od 60), što zbog odlične organizacije, što zbog zanimljivih tema i izlagača.
Nažalost, izostala je prezentacija direktora HEP Toplinarstva g. Marija Marjanovića, koji je bio spriječen iznenadnim obvezama, ali je obećao pomoći u organizaciji okruglog stola o budućnosti toplinskog sustava Velike Gorice u rujnu, nakon godišnjih odmora.

ee1ee3ee4ee5

Sve prezentacije održane na konferenciji dostupne su za pregled na poveznici ispod teksta.

Program konferencije

Održane prezentacije