Grad Velika Gorica

Vijesti

Predstavljen prvi velikogorički autobus; novi lokalni prijevoz od 1. srpnja

bus1Potpisan je povijesni ugovor između Grada Velike Gorice i poduzeća Arriva Hrvatska o pružanju lokalnog linijskog prijevoza na velikogoričkom području. Tom prigodom i predstavljen je gorički gradski autobus koji će Velikogoričane početi voziti s prvim danom srpnja.

Bila je to prilika i za promotivnu vožnju gradom koja je simbolično krenula s prve autobusne stanice u Velikoj Gorici koja se nalazi kraj Muzeja Turopolja.

– Počinjemo pisati povijest boljeg i kvalitetnijeg javnog lokalnog prijevoza. Ugovor kojeg smo danas potpisali za sedmogodišnje razdoblje težak je 20,5 milijuna eura, a ovi novi predivni autobusi s prepoznatljivim vizualnim identitetima grada, čiji su dizajn izabrali upravo naši sugrađani, 1. srpnja vozit će ulicama našeg grada – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar uoči predstavljanja novog prijevoznika.

S novim prijevoznikom uvodi se i nekoliko novih linija koje su sugrađani tražili, a struka definirala.

– Imat ćemo linije prema željezničkoj postaji, Meridianu 16, a s Velikom Goricom konačno će biti povezani Mičevec i Velika Mlaka. To je iskorak koji će učiniti ovaj prijevoz ne dobrim samo zbog lijepih busova ili zato što je besplatan, već zato što je i povećan broj linija. Drago mi je što smo natječajem dobili jednu ovakvu ozbiljnu i dokazanu firmu jer samo takve mogu adekvatno odgovoriti na ovu situaciju – dodaje gradonačelnik koji se ujedno zahvalio svima koji su sudjelovali u realizaciji ovog zahtjevnog i kompleksnog projekta.

Direktor Arrive Hrvatska Dražen Divjak istaknuo je kako je ovdje riječ o vrlo zahtjevnom projektu.

– Arriva je prisutna u više od 13 hrvatskih županija, a ono što je zanimljivo je da će Velika Gorica biti prva od gradova koja će imati pet električnih autobusa te će time dobiti i održivi zeleni prijevoz. U našem DNA nam je sport i zdravlje te održivost stoga ćemo u dijalogu s gradskom upravom intenzivno raditi. Velik izazov pred nama je i radna snaga stoga i ovim putem pozivam sve vozače iz Velike Gorice i okolice da se pridruže našem timu – pozvao je Divjak.

U sklopu poduzeća Arriva Hrvatska djeluje i Društvo žena ‘Arriva lavice’ koje okuplja oko 200 zaposlenica s ciljem pomaganja, upoznavanja i osnaživanja, kao i jačanja prisutnosti žena u sektoru prijevoza. Predsjednica društva Marija Andrišević uručila je vrijednu donaciju od 3 tisuće eura goričkoj humanitarnoj udruzi VG Legacy.

– Zadovoljstvo nam je pružiti podršku radu vaše udruge jer vjerujem da pomaže boljitku života vaši sugrađana i da će doprinijeti nekim pozitivnim promjenama u ovoj zajednici – rekla je Andrišević uručivši pritom donaciju predsjednici Daliji Zubek.

Vrijednu donaciju gorički humanitarci iskoristit će za svoju socijalnu trgovinu Robin food.

bus2bus3bus4bus5