Grad Velika Gorica

Vijesti

Biciklističkom stazom od tri kilometra povezana Velika Gorica s mjestima Donjeg Turopolja

bic1Manifestacija 6. Dani cikloturizma u Velikoj Gorici bili su prilika za promociju nove biciklističke staze od Velike Gorice do Starog Čiča koja je sufinancirana europskim sredstvima. Ruta je to duga nešto više od 3 kilometara u jednom smjeru, a vodi kroz prirodu uz stari radar i Vukovinsko jezero. Biciklom se danas njom provozao i gradonačelnik Krešimir Ačkar uz sudionike konferencije i učenike iz Slovenije.

– Ovo je jedna predivna staza uz prirodu, a zahvaljujući rasvjeti cijelom dužinom nestali su i divlji deponiji. Biciklisti koji su do sada išli po glavnoj prometnici, sada mogu sigurnije do odredišta po ovoj stazi – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Staza je osvijetljena sa 61 rasvjetnim tijelom, a uz nju su postavljene klupe za odmor i koševi za smeće.

– Ovo je samo jedan početak ulaganja u biciklističku infrastrukturu na području Velike Gorice. Cilj nam je povezati Vukovinsko jezero, Ježevo i veliko jezero u Čiču biciklističkim i pješačkim stazama. Asfaltirat ćemo i onu cestu i stazu koja spaja Goricu i jezero Čiče, a ulaz je iza Lidla. Samim time napravit ćemo jedan veliki krug koji će pridonijeti razvoju cikloturizma na našem području – naglasio je Ačkar.

Inače, projekt je sufinanciran iz Kohezijskog fonda, a ukupna vrijednost je 845.940,44 EUR, od čega je 719.049,37 EUR bespovratnih sredstava, a ostatak je financirao Grad Velika Gorica.

bic2