Grad Velika Gorica

Vijesti

Počelo uklanjanje mosta u Čičkoj Poljani, slijedi izgradnja novog

cicka-poljanaZapočeli su radovi na uklanjanju starog mosta u Čičkoj Poljani nakon čega će se krenuti u izgradnju novog betonskog mosta. Investicija je vrijedna 1,2 milijuna eura, a radovi će trajati 180 radnih dana.

U prvoj fazi radova gradit će se samo most, a cesta ostaje u sadašnjim gabaritima. Ukupna duljina mosta bit će 51,20 metara, a širina 7,5 metara uz obostrane pješačke staze što je gotovo dvostruko više od postojećeg mosta.

U uzdužnom pogledu most će biti u jednostranom padu od strane naselja Kuče prema naselju Poljana Čička. U poprečnom pogledu asfaltni zastor mosta ima također jednostrani pad od 2,0 %, što će omogućavati dobru oborinsku odvodnju gornjih površina mosta.

Most će imati uzdužnu dispoziciju s tri raspona, tri raspona, dva krajnja veličine 15 metara. i srednji veličine 21,20 metra. Predviđena visina rubnjaka iznad asfalta na mostu je 20 cm, da se izbjegnu odbojne ograde za vozila, koje bi uvjetovale veću širinu mosta za oko 1 metar.

Kako će novi most biti betonski veza sa starim mostom ostat će vidljivo u ogradama za pješake koje će biti drvene te čelične. Predviđene su u visini od 100 cm, odgovarajuće zaštićene zaštitnim premazima, trajnosti do 10 godina.

Izvođač radova je CIGLENICA d.o.o., a ukupna vrijednost investicije 1.260.000 eura.