Grad Velika Gorica

Vijesti

U obilasku radova: U Vukovini se uređuje dom, u Starom Čiču asfaltirana ulica, kapelica u Ribnici u novom ruhu

ribnicaU obilasku mjesnih odbora gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima danas je obišao Vukovinu, Staro Čiče i Ribnicu.

Društveni dom u Vukovini uskoro će zasjati u novom ruhu kada završe radovi koji su počeli početkom mjeseca. Dotrajali dom dodatno je pukotinama oštetio i potres prije četiri godine. Kompletno se uređuju sve zidne površine, spušta se strop, mijenja rasvjeta, a potpuno će se preurediti i kuhinja koju će opremiti novim uređajima. Grad Velika Gorica osigurao je u Proračunu 37.364,19 eura za ovu investiciju.

- U tijeku je adaptacija doma, mijenja se struja, nova rasvjeta, uređuje se i kuhinja za naše udruge koje ovdje održavaju svoje skupštine i ovi prostori će svima biti na korist i dostupni na upotrebu – rekao je Mario Karapandžić, predsjednik Mjesnog odbora.

- Zahvaljujem se Mjesnom odboru i svim udrugama koje su strpljivo čekale uređenje ovog doma. Preostalo je još nekoliko domova koje ćemo urediti na goričkom području na inicijativu naših građana. Ovdje će moći sada imati skupštine, programe i okupljanja svojih udruga, a vrijednost radova je 37 tisuća eura – rekao je gradonačelnik Ačkar.

U Starom Čiču asfaltiran odvojak Ulice Seljine brigade

U Starom Čiču asfaltiran je odvojak ulice Seljine brigade u kojoj svoj dom ima sedam obitelji.

- Nakon 17 godina uspjeli smo dobiti da se asfaltira ovaj odvojak zahvaljujući našem gradonačelniku i hvala Bogu da su naši mještani koji tu žive dobili adekvatnu ulicu – rekao je predsjednik MO Staro Čiče Marijan Plodinec dodavši kako se nadaju da će kroz glavnu cestu koja vodi kroz naselje dobiti nogostup.

Uz njega bio je i tajnik Vid Vučak koji se zahvalio Gradu na suradnji.

- Ozelenjavamo mjesto, radimo na tome da se djeca imaju gdje igrati, Staro Čiče je sve ljepše mjesto za život i zahvaljujemo se gradonačelniku na pomoći – dodao je dopredsjednik Mjesnog odbora Vid Vučak.

- U ovom mjestu nikad se nije radilo kao što se radi ove tri godine, veliki prioritet je nogostup kroz ulicu Seljine brigade i trudit ćemo se kad ove godine bude građevinska i projektna dokumentacija gotova, da sljedeće godine napravimo i taj nogostup kako bi povećali sigurnost pješaka u prometu i povezali Staro i Novo Čiče – istaknuo je gradonačelnik Ačkar.

Dodao je i kako ne bježe od problema te se osvrnuo na nezadovoljstvo mještana nakon radova usred projekta Aglomeracije.

- Radovi koji su izvedeni na dionici ove ulice nisu adekvatno izvedeni i žao mi je zbog toga, ali možemo aktivirati garanciju jer nećemo preuzeti radove dok ne potpišu da su sve nepravilnosti uklonjene. Ispričavamo se građanima, potrudit ćemo se da se te nepravilnosti isprave, vodimo računa o tome i nećemo dopustiti da na tome ostane – poručio je gradonačelnik.

Obnovljena kapelica u Ribnici

Ribničani će ove godine slaviti svete mise kod obnovljene kapelice na ulazu u selu.

- Lijepo je da je kapelica uređena, stvarno je bila u lošem stanju, čak i opasna jer se cijela konstrukcija ljuljala. Sada smo bez brige sljedećih pedeset godina. Ona služi svojoj svrsi, služimo ovdje misu nekoliko puta godišnje, uvijek na Uskrsni ponedjeljak kada ćemo se i ove godine okupiti i blagosloviti kapelicu. Hvala Gradu koji je pristao uskočiti i pomoći da se ovaj projekt realizira – rekao je župnik Marijan Prepeljanić. Svoje zadovoljstvo nije krio ni predsjednik Mjesnog odbora Tugomir Hlopec zahvalivši se na suradnji.

scicevukovina