Grad Velika Gorica

Vijesti

Sportska zona na Plesu obogaćena novim košarkaškim igralištem

plesoSportska zona na Plesu obogaćena je novim košarkaškim igralištem koje je obnovljeno, asfaltirano i presvučeno podlogom od sintetske gume, a ukupna vrijednost radova je 64.973,44 eura u čemu je dio stigao iz EU fondova, a ostatak je investirao Grad Velika Gorica.

-Zahvalio bi se svima koji su sudjelovali u ovom projektu, drago nam je da nastavljamo s obogaćivanjem sadržaja u ovoj sportskoj zoni na Plesu jer naši građani to zaslužuju. Ova intencija obnavljanja i postavljanja novih sadržaja bit će nastavljena i tijekom proljeća da potaknemo sve one koje se dvoume oko rekreacije, ovako uređeno igralište ipak je magnet za djecu da dođu i bave se sportom umjesto da se igraju igrice, i nastavit ćemo surađivati i s drugim naseljima u tom smjeru-rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Igralište je sufinanciramo sredstvima EU Fondova putem programa prekogranične suradnje, u čemu je svoj dio posla obavila Razvojna agencija.

-Razvojna agencija je sudjelovala u ovom projektom uz program prekogranične suradnje s BiH za unaprjeđenje lokalnih zajednica i infrastrukture u gradovima, ovo smo radili u partnerstvu s Općinom Posušje i time smo i pojačali suradnju između Grada Velike Gorice i Općine Posušje. Ukupan iznos sufinanciranja je bio 35.000 eura, što se odnosi dio na partnere i dio na ovaj projekt košarkaškog igrališta-istaknula je Mateja Kalisar, direktorica Razvojne agencije Vegora.

Nadogradnjom sportsko-rekreativne zone zadovoljni su u Vijeću ove Gradske četvrti.

-Projekt košarkaškog igrališta smo stavili kao jedan od prioriteta u ovom mandatu stoga se u ime svih građana i Vijeća GČ Pleso želim zahvaliti gradonačelniku, upravi, izvođaču radova, razvojnoj agenciji, koji su se potrudili da se ovaj projekt završi. Ovo je jedno od nekoliko gradilišta koje smo zatvorili na Plesu, sada se već radi na Čužićevoj ulici i to ukazuje da je Pleso bitan dio Velike Gorice i da gradonačelnik vraća podršku koju je dobio na izborima- rekao je predsjednik Vijeća GČ Pleso Slavko Perković.