Grad Velika Gorica

Vijesti

Potpisani ugovori o financiranju sa gradskim sportskim savezima

sportPredstavnici triju goričkih sportskih saveza i zajednice danas su u Gradskoj upravi potpisali ugovore o dodjeli sredstava. Ove godine za sport i rekreaciju u proračunu je osigurano gotovo 1,8 milijuna eura. Gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom potpisivanja ugovora zahvalio im je na dosadašnjem radu, pogotovo s djecom i mladima.

– Zahvaljujući vašem radu, predanosti, entuzijazmu i stručnosti na goričkom području imamo oko 10 tisuća aktivnih sportaša. Sport spaja ljude, nadilazi razlike, potiče i uči mlade ljude kako se nositi s različitim emocijama kada su u pitanju porazi i pobjede. On potiče timski rad i odgovornost. Amaterski sport bit će nam i dalje prioritet, stoga smo ove godine povećali sredstva za vaš rad – naglasio je gradonačelnik Ačkar.

Zajednica sportskih udruga Grada Velike Gorice ove godine na raspolaganju ima 1 624,500,00 eura.

– Danas imamo 54 punopravne članice, imamo još nekoliko zahtjeva udruga za prijem u članstvo. Radi se o novim udrugama koje okupljaju mlade, a čemu ćemo se zapravo i posvetiti u vremenu pred nama. Ove godine po prvi puta stipendirat ćemo naše sportaše, veliki iskorak napravili smo kroz dodatni program javnih potreba u sportu gdje smo kao Zajednica sredstva dodijelili i paarasportskom i rekreativnom savezu – istaknuo je tajnik Darko Blažinčić i u ime sportaša zahvalio na povećanju sredstava, a sportskim rezultatima nastavi će promovirati Veliku Goricu u Hrvatskoj i šire.

Za rad Sportskog savez osoba s invaliditetom Grada Velike Gorice osigurano je 58 tisuća eura, što je za sedam tisuća eura više nego lani.

– Svaki dan imamo sve veći broj članova, a povećat će se još i više. Zaista s našim članovima rade stručni i educirani ljudi. Tako da se u našem gradu ne može desiti da se neko dijete ne može baviti sportom. Svi se mogu baviti, svako prema svojim mogućnostima – istaknula je predsjednica Mirjana Lučić i predložila projekt izgradnje Centra za osobe s invaliditetom.

Veća sredstava ove godine dobit će i gorički Športsko rekreativni savez kao i Školski sportski savez. Rekreativcima je namijenjeno 50 tisuća eura, a školskim sportašima 28 tisuća eura.

– Hvala što nas pratite u našim svim zahtjevima. Svaki uloženi euro je investicija u budućnost našeg društva. Volio bi da se naša školska igrališta malo obnove i doda neki sadržaj jer nam je grad u velikoj ekspanziji. Sigurno će u budućnosti biti potrebe za sadržajima sportskog karaktera, a bilo bi lijepo vidjeti igrališta puna – komentirao je Boris Konjević, predsjednik goričkog školskog saveza.

Gorički Rekreativni savez trenutno ima 12 udruga, a posebno se ističe rad s građanima treće životne dobi.

– Trenutno u dvorani iznad gradskog bazena trenira više od 120 umirovljenika, stoga vidimo kolike su potrebe za ovakvim rekreativnim sadržajima. S dolaskom lijepog vremena razvijamo i to nordijsko hodanje. Trudit ćemo se i dalje naše sugrađane poticati na sport, rekreaciju i zdrav život – dodao je Arnel Humić iz Sportskog rekreativnog saveza.

Na kraju, sve veći broj članova i članica u ovim udrugama, zahtjeva i novu sportsku infrastrukturu pa je gradonačelnik Ačkar najavio za ovu godinu izgradnju nove sportske dvorane, a uz buduću Osnovnu školu u Kurilovcu bit će trodijelna sportska dvorana.