Grad Velika Gorica

Vijesti

Novi kolnik i pješačka staza u Petrovini Turopoljskoj

petrovina1Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima obišao je radove na izgradnji kolnika i pješačke staze u Petrovinskoj ulici, od kanala Sava-Odra do Društvenog doma, u Petrovini Turopoljskoj.

– Nastavljamo s povijesnim ulaganjima u komunalnu infrastrukturu i podizanje razine sigurnost naših sugrađana. Promet će ovdje sad biti puno sigurniji i lakši, a cesta je i proširena za pola metra. Ukupna vrijednost radova je 515.796,31 eura s PDV-om. Želim zahvaliti VG Komunalcu na odlično odrađenom poslu, kao i predsjedniku lokalnog mjesnog odbora koji sa svojim mladim timom sjajno upravlja mjestom, što se posebno pokazalo i za vrijeme poplava – rekao je gradonačelnik Ačkar.

A evo što je sve napravljeno u 92 radna dana – završena je pješačka staza u duljini 670 metara i širine 1,6 metara, za što je upotrijebljeno ukupno 1.070,00 m2 asfalta, kolnik u duljini 670 metara, širine 5,5-6,0 metara, a tu je utrošeno ukupno 3.850,00 m2 asfalta. Izvedeni su i veliki rubnjaci ( 700,00 m’), kao i oni manji (670,00 m’), te oborinska odvodnja u duljini 370 m’.

– U zadnje dvije godine smo asfaltirali Zagorsku i Ličku ulicu, i sad smo prema planu uredili kolnik od ulaza u selo do Društvenog doma, a pješački kolnik na obje autobusne stanice koji ide tom dužinom. To nam je bilo i najbitnije – rekao nam je Nikolas Mastin, predsjednik Mjesnog odbora Petrovina.

Radovi su započeli početkom rujna prošle godine, a ugovoreni rok završetka je 23.veljače 2024., do kojeg bi se trebale izvesti još horizontalna i vertikalna signalizacija.

petrovina2