- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Ačkar primio hrabrog vozača autobusa Bienvenida Alivia

Posted By export-11 On 24.01.2024. @ 12:22 In Vijesti | Comments Disabled

alivio1 [1]Vozač školskog autobusa Bienvenido Alivio danas je od gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara primio simbol našeg kraja „Turopoljsku podgutnicu, kao čin zahvale zbog reakcije prilikom požara na školskom autobusu u Šiljakovini.

Bienvenido Alivio tada je izveo iz autobusa četvoro djece, te započeo gasiti požar na autobusu. Pridružili su mu se mještani, a gašenje požara dovršeno je intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica čiji su operativci bili u blizini pri intervenciji uklanjanja stabla srušena zbog obilnoga snijega.

„Opazio sam da se iz autobusa dimi i kada sam stao da pogledam vidio sam da motor gori. Odmah sam rekao djeci da iziđu iz autobusa i započeo sam aparatom gasiti požar. Kada sam shvatio da neću moći sam ugasiti, počeo sam zvati upomoć“, rekao je Alivio koji je u Hrvatskoj od ljeta prošle godine.

“Ovdje smo danas kako bi zahvalili g. Aliviju na smirenom i hrabrom činu čime je spriječio da se požar ne pretvori u veliku tragediju. Hvala Vam g. Alivio, u naše Turopolje su svi pošteni i radišni ljudi dobrodošli. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime našeg grada”, rekao je gradonačelnik Ačkar.

Uz turopoljsku podgutnicu, gradonačelnik Ačkar Bienvenidu Aliviju uručio je i „Turopoljski leksikon“, te poklon bon.

alivio2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2024/01/gradonacelnik-ackar-primio-hrabrog-vozaca-autobusa-bienvenida-alivia/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alivio1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/alivio2.jpeg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal