Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradonačelnik Ačkar primio hrabrog vozača autobusa Bienvenida Alivia

alivio1Vozač školskog autobusa Bienvenido Alivio danas je od gradonačelnika Velike Gorice Krešimira Ačkara primio simbol našeg kraja „Turopoljsku podgutnicu, kao čin zahvale zbog reakcije prilikom požara na školskom autobusu u Šiljakovini.

Bienvenido Alivio tada je izveo iz autobusa četvoro djece, te započeo gasiti požar na autobusu. Pridružili su mu se mještani, a gašenje požara dovršeno je intervencijom Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica čiji su operativci bili u blizini pri intervenciji uklanjanja stabla srušena zbog obilnoga snijega.

„Opazio sam da se iz autobusa dimi i kada sam stao da pogledam vidio sam da motor gori. Odmah sam rekao djeci da iziđu iz autobusa i započeo sam aparatom gasiti požar. Kada sam shvatio da neću moći sam ugasiti, počeo sam zvati upomoć“, rekao je Alivio koji je u Hrvatskoj od ljeta prošle godine.

“Ovdje smo danas kako bi zahvalili g. Aliviju na smirenom i hrabrom činu čime je spriječio da se požar ne pretvori u veliku tragediju. Hvala Vam g. Alivio, u naše Turopolje su svi pošteni i radišni ljudi dobrodošli. Hvala vam još jednom u ime roditelja i u ime našeg grada”, rekao je gradonačelnik Ačkar.

Uz turopoljsku podgutnicu, gradonačelnik Ačkar Bienvenidu Aliviju uručio je i „Turopoljski leksikon“, te poklon bon.

alivio2