Grad Velika Gorica

Vijesti

Dodijeljena Javna priznanja Grada Velike Gorice

jp1Na kraju svečane sjednice povodom Dana Grada uslijedila je i dodjela javnih priznanja Grada Velike Gorice kao zahvala istaknutim pojedincima koji svojim radom i zalaganjem pridonose da život u našem gradu bude još malo bolji.

Javna priznanja uručili su gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik gradskog vijeća Darko Bekić.

Nagradu Grada Velike Gorice s likom Franje Lučića dobili su ove godine Mario Stipetić (DVD Ribnica), Josip Mučnjak (NK Kurilovec) i Josip Leder Kvaka (NK Radnik). Nagrada Grada Velike Gorice Krčka vrata otišla je u ruke dr.Miljenka Ledera. Zlatnu Turopoljsku podgutnicu dobili su Lidija Capković Martinek i Zoran Postić. Turopoljsko srce otišlo je u ruke Siniše Drobnjaka , Josipu Jančiću Babrigi, Damiru Pilčiku.

Povelju za životno djelo dobio je Drago Kolarec, velikogorički fotograf i kroničar našeg grada.

-Davne 1961. godine kad sam doselio u Veliku Goricu naša je kuća bila daleko na polju, na kraju blatnjave ulice, to vam je danas centar Velike Gorice. Osnovnu školu smo pohađali na više lokacija u Velikoj Gorici, u prvoj školi izgrađenoj 1966. godine bilo nas je sveukupno 250 učenika, a tada je Gorica imala 3.200 stanovnika,u sedmom razredu sam se priključio sekciji fotografije i tu je počela moja ljubav prema fotografiji. Po završetku školovanja deset godina sam radio kod svog bivšeg šefa, a onda otvaram svoj foto studio i intenzivno počinjem pratiti sva događanja u Velikoj Gorici, sportska, vjerska, politička, kulturno-umjetničkih događanja. Bilo je tu puno, puno lijepih stvari a bilo je i onih manje lijepih, bilo je poplava u Velikoj Gorici, požara, bio je Domovinski rat u kojem sam sudjelovao kao rat. Nakon tih pedeset godina rada u svojoj Velikoj Gorici zahvaljujem se svim Velikogoričanima koji su me podržali u ovoj nagradi, ako Bog da zdravlja i pameti ja ću nastaviti i dalje. U ime svih nagrađenih hvala i želimo vam sretne i ugodne blagdane-poručio je s pozornice dobitnik nagrade za životno djelo Drago Kolarec nakon čega je dodjela ovjekovječena zajedničkom fotografijom svih laureata, a čestitke je ovogdišnjim dobitnicima uputio i premijer Andrej Plenković.

jp2