Grad Velika Gorica

Vijesti

Veće klizalište, bogatiji program, raznolika ponuda na Adventu u Gorici posvećenom turopoljskoj podgutnici

adventJedinstveno Božićno selo u kojem vrijedni vilenjaci čekaju svu djecu željnu zimskih radosti na otvorenom, adventski sajam s originalnim „hand made“ suvenirima, s domaćim proizvodima za pod bor i na blagdanski stol, kulturni program i koncerti u Božićnoj kupoli, nastupi dječjih zborova i kulturno-umjetničkih društava, slasna blagdanska ugostiteljska ponuda, svakodnevne radionice i zabava u novosagrađenom uredu Bake Božićnjak … Sve to dio je ovogodišnjeg programa Adventa u Gorici.

Turistička zajednica grada Velike Gorice, uz potporu Grada Velike Gorice ove godine organizira adventski program u parku Plemenite općine turopoljske od 2.12 do 7.1. Bogat program ovogodišnjeg Adventa u Gorici najavili su danas na konferenciji za medije gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktorica Turističke zajednice Maja Toth.

-Advent je vrijeme radosti, mira, ljubavi i tolerancije i svih onih najljepših osjećaja koje Božić budi u jednom čovjeku. Naš Advent u Velikoj Gorici orijentiran je na obitelji, obitelji s malom djecom, na naše Goričane i Turopoljce, ali dakako pozivamo i ostale iz drugih gradova da dođu uživati u svemu što smo u Velikoj Gorici pripremili – kazao je gradonačelnik Ačkar.

Organizatori Adventa svake godine nastoje ga sadržajima podići na jednu višu stepenicu pa će tako biti i ove godine. Goričanima će na raspolaganju biti veće klizalište, bogatiji program i raznolikija ponuda na tradicionalnoj lokaciji u Parku Plemenite općine turopoljske.

Novost ove godine je tema Adventa koja je posvećena simbolu Turopolja – turopoljskoj podgutnici. Grad će tako biti ukrašen digitalnim podgutnicama, koje su rađene po motivima podgutnice s narodnih nošnji.

Otvorenje u subotu 2. prosinca!

Više o otvorenju Adventa i sadržajima koji nas očekuju rekla je direktorica Turističke zajednice Maja Toth. Advent se otvara u subotu 2. prosinca paljenjem prve adventske svijeće, u 17 sati na Trgu Stjepana Radića a nakon toga paljenje raskošne blagdanske rasvjete uz prigodan program i koncert uvijek nasmijanog ženskog tria Gelato Sisters.

U 18 sati bit će službeno otvoreno i prekrasno klizalište u parku kod Muzeja Turopolja.

- Ove nam je godine klizalište prošireno za dodatnih 100 kvadrata, te će uz školu klizanja u jutarnjim terminima, za građanstvo klizalište raditi od 14 do 22 sata, a vikendom od 10 do 22 sata – rekla je direktorica Toth.

Na zimskom ugostiteljskom trgu u samom središtu parka očekuje vas bogata blagdanska gastronomska ponuda u pet kućica. Bit će tu specijaliteti s raclette sirom, bavarske kobasice, peciva sa zeljem i buncekom, fritule, kuhano vino i gin, tople rakije te još mnogo toga.

Za vikend otvorenja u subotu u programu je i gostovanje najboljih plesača iz regije i Europe u našem gradu. U prostorima Srednje strukovne škole po prvi put u našem gradu održat će se u organizaciji GEEK CLUB-A internacionalno natjecanje u plesu svih stilova „Dance warz“. U subotu će također cijeli dan raditi i ured Bake Božićnjak. Zadrugari OŠ Eugena Kvaternika imat će prodaju svojih radova, Udruga Vukovina u srcu i Etno udruga Kurilovec prodaju delicija za blagdanski stol… Posjetitelji će moći sudjelovati u tematskim radionicama, natjecanjima i drugim kreativnim aktivnostima, a detaljan program potražite na web stranici TZVG-a

-U nedjelju 3.12. našim sugrađanima poklanjamo koncert Puhačkog orkestra DVD Velika Gorica, pod dirigentskom palicom Mire Taradia. Pripremili su nam repertoar s hrvatskim božićnim pjesmama i ponekim svjetskim hitom. Nakon koncerta Puhačkog orkestra nastupit će velikogoričke glazbene legende sastav Mungos Blues i njihovi učenici – Mungos – mlade snage. – predstavila je direktorica Toth.

Doček sv. Nikole i ostali programi

Velika Gorica posebno se priprema i za doček svetog Nikole, ove godine uz mađioničarsku čarobnu predstavu mađioničara Joze Boze i dolazak svetog Nikole, koji je nekoliko vreća slatkiša pripremio za goričke klince i klinceze.

-Na našem adventskom sajmu moći ćete pronaći svakakve sitnice za ispod bora, za svoje najmilije, a najveselije će zasigurno biti u Božićnom selu gdje će i ove godine svakog dana vrijedni vilenjaci i tete pričalice pripremiti raznovrstan program za mališane. Park Plemenite općine turopoljske tako će postati pravi Vilenjački poligon gdje će mališani moći sudjelovati u raznim igraonicama, radionicama, pogledati raznolike lutkarske i mađioničarske predstave. Uz standardno bogat sportsko-animacijski program za najmlađe posjetitelje u Božićnom selu, na našim stranicama pratite njihov raspored događanja, ali i raspored za ostale adventske pozornice u kupoli te u uredu Bake Božićnjak – kazala je Toth.

Detaljna satnica s programom bit će objavljena na www.tzvg.hr, a među ostalim najavljen je koncert poznate hrvatske pjevačice ZSA ZSA, dječje predstave u dane vikenda, srednjoškolski dan kada će se predstaviti naši velikogorički srednjoškolci, bit će tu i mala škola magije koju vam donosi pobjednik supertalenta Magic Leon, mađioničar s adresom u Velikoj Gorici, povorka svjetlosti na svetu Luciju, dječji doček Nove godine i naravno nezaboravan doček Nove uz DJ Petra Jelušića, Velikogoričanina s višegodišnjim radom na poznatoj radijskoj postaji Otvorenog radija i naše najbolje tamburaše LAJBEKE.

-Želim se zahvaliti svima koji sudjeluju u organizaciji Adventa, jer reakcija i brojka građana koja je bila prisutna prošle i pretprošle godine, i prema pokazateljima portala Gradonačelnik.hr gdje smo u top 10 advenata prošle godine je samo dodatni poticaj i motiv da ostanemo dobri i još bolji. Svi sadržaji su razlog okupljanja naših sugrađana u ovo predbožićno vrijeme – rekao je za kraj gradonačelnik Ačkar.