Grad Velika Gorica

Vijesti

Osnovna škola Eugena Kvaternika nagrađena za participativni projekt 'Što sve mogu u svom gradu?'

skolePovodom Svjetskog dana djece u Gradskoj upravi je organiziran svečani prijem za osnovnoškolce koji su izradili i proveli svoje participativne projekte te su im tom prilikom podijeljene i nagrade. Projekt Osnovne škole Eugen Kvaternik “Što sve mogu u svom gradu?” proglašen je najboljim. Riječ je o projektu kroz koji su učenici upoznali rad gradske uprave, upravne odjele te izradili web stranicu o naučenome.

-Kroz projekt smo upoznali sve odjele unutar našeg Grada koje postoje, od kulture, obrazovanja, objasnili su nam što je Proračun i puno toga smo naučili. Bili smo i u Pučkom otvorenom učilištu, posjetili smo Klub mladih i napravili smo od toga web stranicu , a sve se može naći na stranicama naše škole. Projekt se zove “Što sve mogu u svom gradu”, a u njemu je sudjelovalo vijeće učenika prošle školske godine 2022/23.-objasnila je učiteljica Nataša Čurić.

Pobjednike je proglasio gradonačelnik Krešimir Ačkar čestitavši im i uručivši nagradu od 500 eura. Poručio je kako su bez obzira na plasman svi pobjednici te je posebice istaknuo kreativnost mališana kazavši kako se Velika Gorica ne mora bojati za svoju budućnost kad ima ovako zrele, kreativne i odgovorne mlade ljude.

-Djeca koja sretno i zadovoljno žive u svome gradu sigurno je da će mu jednog dana pružiti lijepu budućnost. Kada vi jednog dana budete veliki ja ću biti star i moja starost će biti ljepša, bezbrižnija i ugodnija ukoliko budete radili na sebi i mi budemo ulagali u vas. I ovo jedno malo natjecanje u kojem ste svi pobjednici bez obzira na nagrade – istaknuo je gradonačelnik i dodao:

-Sve teme koje ste obradili su prekrasne i lijepo je da ste došli do toliko lijepih ideja. Imate osjećaj da smo na nekom znanstvenom simpoziju jer ne samo da ste djeca, pokazali ste da ste zreli mladi i odgovorni ljudi. Meni je zato lakše i ne brinem se za budućnost našega grada. Bit će nam budućnost onakva kakvi ste vi – kazao je Ačkar.

Drugo mjesto osvojila je OŠ Ščitarjevo za projekt “Naša školica naša slobodica” te je nagrađena s 300 eura.

Svi ostali sudionici podijelili su nagradu za 3.mjesto te im je dodijeljeno po 100 eura za svaki njihov vrijedan projekt, a to su: OŠ Nikole Hribara: Vršnjaci vršnjacima, OŠ Eugena Kumičića: Putevima uspjeha, OŠ Velika Mlaka: Dječja prava putuju svijetom, OŠ Vukovina: (Ne)moguća misija, OŠ Novo Čiče: Dan umjetnosti.