Grad Velika Gorica

Vijesti

Vatrogasna zajednica i Grad Velika Gorica ugostili državne prvake iz DVD-a Ribnica

dvdribnicaPrijepodne u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Grada Velika Gorica organiziran je prijem za pobjedničku ekipu DVD-a Ribnica, koji su početkom rujna osvojili prvo mjesto muške mladeži na Državnom natjecanju i plasman na novu vatrogasnu Olimpijadu.

– Stvarno ste postigli odličan uspjeh i želimo vam uspjeh na Olimpijadi. Vaš trener za mene je kao Ćiro Blažević, trener svih trenera po pitanju vatrogastva. Ne znam tko će ga tako skoro nadmašiti, ali bitna je volja. A mi ćemo vas i nadalje pratiti i financijski podržati na Olimpijadi – rekao je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Velika Gorica, Dalibor Mrakovčić.

Na sjajnim uspjesima mladim je vatrogascima DVD Ribnica došao čestitati i gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Sada možda niste svjesni, ali to je jedan povijesni uspjeh. Vi ste uspjeli biti prvi, vi ste najbolji, idete u Italiju predstavljati ne samo boje RIbnice već cijele Hrvatske, i primjer ste kako jedno društvo svoje darove i talente može pretvoriti u najblistaviji trenutak vatrogasne mladeži našeg Grada-poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

– Zahvaljujem u ime cijele ekipe za podršku koju ste nam davali čitavo vrijeme, svaka čast dečkima koji su u svaku vježbu davali sve od sebe, što se pokazalo i na državnom, nadam se da će dečki pokazati sav svoj trud na olimpijadi-rekao je Filip Jukić, iz pobjedničke ekipe DVD-a Ribnica.

Na Olimpijadi na kojoj će boraviti tjedan dana nadaju se biti barem za mjesto bolji nego prethodni puta.

– Ribničani su u Novalji na državnom prvenstvu bili najbolji, to nam je drugo prvenstvo, bili smo svjesni svoje kvalitete kroz ranija županijska natjecanja od početka ove godine. Tijekom ljetnih mjeseci puno se vježbalo, i pripremalo, odradili smo vježbu bez greški koje smo ispravljali na treninzima i na samom natjecanju smo pobijedili. Na prošloj vatrogasnoj Olimpijadi smo bili sedmi, što je odličan rezultat. Plan za Italiju je osvojiti bar jedno mjesto bolje– rekao je Mario Stipetić dodavši kako imaju dva dečka u timu koji su izlazno godište pa ih očekuje preslagivanje i dosta vježbanja.