Grad Velika Gorica

Obavijesti

Poziv na javnu tribinu i predstavljanje projekta Kurilovečke šetnice

3a9d4941-d120-4f44-8078-f3bc17d10bdeGrad Velika Gorica poziva građane na javnu tribinu i predstavljanje Idejnog rješenja projekta krajobraznog uređenja Kurilovečke šetnice koja će se održati u ponedjeljak 9. listopada 2023. godine s početkom u 18 sati u Vatrogasnom domu Kurilovec, Horvatova ulica 57.

Inicijativa Sučije Kurilovec Plemenite općine turopoljske da sadnjom stabala pošume staro korito potoka Lomnice u svom naselju od „pruge“ do Udarnika, potaknula je revitalizaciju projekta Kurilovečke šetnice koja bi ovom naselju pružila novi sadržaj od rekreativnog, kulturnog, povijesnog i sportskog značaja. Kako je središnja linija oko koje se razvijao Kurilovec bio potok Lomnica, ovim projektom se želi stvoriti nova zelena veza, kao novi elemente generiranja razvoja prostora, u obliku nove gravitacijske linije grada Velike Gorice.

Idejnim rješenjem predviđa se krajobrazno uređenje šetnice i parka Kurilovec koji obuhvaća oblikovanje šetnice s novim sadržajima – dječjim igralištima, prostorima za starije, prostorima za vježbanje, edukacijskim elementima, memorijalnim prostorima te prostorima za boravak u raznolikim ambijentima. Područje planiranog zahvata pruža se duž Lomničke ulice u smjeru istok-zapad u duljini od oko 1200 metara na području nekadašnjeg potoka Lomnica čiji je tok danas u prostoru čitljiv u linearnoj zakrivljenoj formi ulice i zelene površine predmetnog obuhvata.

Idejno rješenje predstavit će Ines Hrdalo, mag.ing.prosp.arch, glavna projektantica, sa suradnicima koji su izradili projekt krajobraznog uređenja.

KuriloveckaSetnicaA3plakat