Grad Velika Gorica

Vijesti

Nacionalni dan sporta u Velikoj Gorici

nds1Premijer Andrej Plenković i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac uveličali su manifestaciju Nacionalni dan – sportsko selo u Velikoj Gorici koje se održavalo u sklopu Europskog tjedna sporta.

Nacionalni dan sportsko selo završni je dan ovogodišnjeg Europskog tjedna sporta, koji je 23. rujna počeo u 42 zemlje diljem Europe, a manifestacija je to posvećena sportu i aktivnom životu koja okuplja sportske organizacije, udruge i klubove te potiče zdrav način života i timski duh. Tom prigodom je svoju aktivnost građanima je predstavilo 35 sportskih klubova i organizacija iz Velike Gorice.

Cheerleading, judo, karate, odbojka, nogomet, rukomet, kuglanje… u parku dr. Franje Tuđmana su danas predstavljeni svi sportovi kojima se djeca i mladi mogu baviti u našem gradu. Okupljanje, predstavljanje i druženje održava se u sklopu Nacionalnog dana sporta u Velikoj Gorici. Na okupljanje u Europski grad sporta stigao je i premijer Andrej Plenković. “Ovo je prekrasna manifestacija sportskog sela, ovo je sjajna prigoda da pokažete ono što je vama svakodnevnica. U Županiji je više od 20.000 registriranih sportaša što pokazuje da je Županija i Grad aktivna i da vode računa o tjelesnoj kulturi i vrijednosti sporta. Veliko je zadovoljstvo vidjeti ovoliki broj klubova.”, izjavio je premijer Andrej Plenković.

Kao Europski grad sporta za 2023. godinu, Velika Gorica je domaćin Nacionalnog dana – sportskog sela i #BeActive Nighta, organiziranih u okviru Europskog tjedna sporta, pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta. Zadovoljstvo je istaknula i ministrica turizma i sporta dr. sc. Nikolina Brnjac koja je pozdravila sve okupljene na ovom zatvaranju Europskog tjedna sporta. “Europska komisija je ovakve aktivnosti pokrenula baš kako bi nas potaknula da se bavimo sportom i da budemo aktivni. Drago mi je da smo do sada kroz devet godina uključili 250 građana u Europski tjedan sporta.”

Djeca su imala priliku i za upoznati se športsko rekreativnim savezom, plivanjem, maratonom i kuglanjem. Svrha ovakvih okupljanja je staviti fokus na aktivan način života koji bi trebao krenuti od malih nogu. “Sport će vas kroz život naučiti kako dostojanstveno podnositi pobjedu i poraz i učit će vas o timskom radu. Nemojte odustati od sporta, hvala vam svima koji ste došli, želim vam da uživate u ovom danu!”, pozdravio je sve okupljene gradonačelnik Krešimir Ačkar.

nds2nds3nds4nds5