Grad Velika Gorica

Vijesti

Britanski veleposlanik Simon Thomas obišao Sklonište za životinje u Jagodnom

skloniste1Gradonačelnik Krešimir Ačkar i britanski veleposlanik u Hrvatskoj Nj.E. Simon Thomas, danas su posjetili Sklonište za životinje Grada Velike Gorice u Jagodnom. Sklonište otvoreno 2017. prostire se na površini od 5000 m2, te Grad Velika Gorica izdvaja više od 130.000 eura godišnje za brigu o napuštenim životinjama.

Trenutno se u skloništu renoviraju boksovi , a vrijednost radova je 25.000,00 eura. Unutar skloništa je primjereni prostor za slobodno kretanje pasa, a uz veterinarsku službu, o životinjama u suradnji s Gradom brine i Udruga Sigurna kućica.

Velika Gorica jedan od gradova koji je uspio ostvariti cilj izgradnje ‘no kill’ skloništa koje je u vlasništvu Grada. U sklonište tijekom godine uđe preko 300 pasa kojima se pruža potpuna veterinarsko-zdravstvenu zaštita za cijelo vrijeme boravka životinje u skloništu.

- Nastavit ćemo ulagati u jedno od najmodernijih i najuređenijih skloništa u cijeloj Hrvatskoj. Svake godine provodimo besplatno mikročipiranje i kastraciju za sve vlasnike s područja Velike Gorice kako bi na našem području bilo što manje napuštenih pasa. Hvala svim volonterima i radnicima Skloništa za životinje Velika Gorica na njihovom nesebičnom trudu i predanosti – izjavio je tijekom obilaska skloništa gradonačelnik Ačkar.

Zadovoljan viđenim u skloništu bio je i veleposlanik Simon Thomas:

- Vidi se da Grad Velika Gorica brine i promovira odgovorno postupanje prema životinjama. Velika Gorica može biti primjer i nadam se da će i drugi gradovi slijediti ovaj primjer. Izvrstan je angažman i volontera u skloništu koji pokazuju iznimnu ljubav prema životinjama – rekao je veleposlanik Thomas.

skloniste2