Grad Velika Gorica

Vijesti

Nakon dovršenih radova Teslina u novom ruhu

kurilovec1Gradska četvrt Kurilovec danas obilježava svoj dan, a uoči programa kod Spomen parka Kurilovec te kasnije u Gasilani, gradonačelnik Krečimir Ačkar obišao je Teslinu ulicu koja je ovoga ljeta bila u radovima. Dio Ulice Nikole Tesle od Kurilovečke do Kolareve kompletno je uređen s izgrađenom oborinskom odvodnjom, a na ovom potezu zamijenjene su i vodovodne cijevi čime je vrijednost svih radova oko 309 tisuća eura. U završetak radova uvjerio se i gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je lokaciju obišao sa svojim suradnicima.

- Sama renovacija asfalta nije bila dovoljna jer je trebalo napraviti i oborinsku odvodnju i promijeniti dotrajele instalacije ispod zemlje. Kad je u pitanju GČ Kurilovec tek pravi investincijski zamah kreće – niz ulica ćemo odraditi, projektna odkumentacija za Jelačićevu je u završetku te će ona ići sljedeće godine, tu je osnovna škola i dječji vrtić koji gradimo do kraja mandata – poručio je gradoančelnik Krešimir Ačkar.

Ulica je uređena u duljini od 285 metara,a rekonstrukcija je uključivala asfaltiranje kolnika i pješačkih staza, novu pojačanu signalizaciju, rubnjake, drenažu i odvodnju. VG Vodoopskrba tom je prilikom postavila i novi vodovod na ovom potezu u duljini 291 m i postavila 25 priključka i tri nadzemna hidranta.

- Stanovnici Tesline ulice su sretni što smo je dobili u punom profilu, hvala Gradu što smo napravili takvu ulicu. Dobili smo obećanje gradonačelnika da 2024. godine kreću radovi i na Jelačićevoj, a veselimo se i dolasku dječjeg vrtića i osnovne škole jer u Kurilovec sve više mladih dolazi – rekao je Damir Slojšek, predsjednik vijeća GČ Kurilovec.
kurilovec2