Grad Velika Gorica

Vijesti

Asfaltirano novih 3 km ceste u Dubrancu, uređuje se društveni dom

dubranec1Sanirana je prometnica Ž 104600 u Dubrancu od Gustelnice do Svete Kate u dužini od 2 850 metara. Asfaltirana je površina od ukupno 15 105 m2.

Izvedeni su radovi frezanja asfalta za uklope, izravnavajući sloj, špricanje bitoemulzijom, ugradba asfalta u debljini 4 cm te uređenje bankina i odvodnih jaraka.

- Povijesno ulaganje u naše Brege koji to zaslužuju. Iznimne pohvale mjesnom odboru iz Dubranca i svim društvenim aktivistima koji su na čelu s g. Hrvojićem pokazali entuzijazam, volju i ukazali na problematiku koja desetljećima tišti Brege. Dvije godine nakon potresa, Bregi i Dubranec pričaju najljepšu priču: potegnuta je vodovodna mreža, rade se škola i vrtić. Nikada nije u ovo područje uloženo više novca u ovaj kraj, koji ljudi prepoznaju kao izvanredno mjesto za život – rekao je gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

- Želio bih zahvaliti Gradu na pomoći i svemu što je do sada učinjeno za Dubranec. Riješili smo problem prometa u mjestu Dubranec s ovih gotovo tri kilometra obnovljene ceste. Od potresa ovdje je doselilo dosta ljudi. Svaka čast gradonačelniku Ačkaru – rekao je predsjedni Mjesnog odbora Dubranec Željko Hrvojić.

Vrijednost radova na sanaciji prometnice je ukupno s PDV-om 492.729,72 eura.

- Uređenje Društvenog doma Dubranec je u tijeku, osigurali smo sva sredstva za ovu godinu od MO za uređenje doma kao što je bilo u planu i programu. Prva faza je djelomično gotova slijedi popunjavanje mikropukotina na podu i zalijevanje podloge. Do kraja mjeseca radovi bi trebali biti gotovi – rekao je Željko Hrvojić.

dubranec2