Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica dobila Park mons. Josipa Frkina

park1Prošlo je 13 godina od smrti mons. Josipa Frkina koji je u svojim župama ostavio neizbrisiv trag. Danas su se u njegovo ime okupili brojni župljani kako bi prisustvovali svečanom imenovanju Parka mons. Josipa Frkina kod Milenijskog križa. Podsjećamo, park oko Milenijskog križa je odabran jer je upravo on bio osoba koja je početkom trećeg tisućljeća inicirala gradnju istog koji je postavljen u znak zahvale Kristu i Djevici Mariji što su čuvali Veliku Goricu od ratnih razaranja u Domovinskom ratu.

Nakon svečanog imenovanja i spominjanja dobrih djela i zasluga mons. Frkina, njegov fra brat Vatroslav Frkin i gradonačelnik Krešimir Ačkar su službeno otkrili tablu s imenom Parka.

Župljani su nakon toga krenuli u svečanu procesiju te sudjelovali na Svetoj misi u župnoj crkvi Navještenja Blažene Djevice Marije. Euharistijsko slavlje predvodi Josip Kuhtić, kanonik Prvostolnog kaptola zagrebačkog i župnik Župe Pohoda BDM na Dolcu u Zagrebu.

Nakon euharistije u parku pored crkve nastavilo se druženje uz prigodni kulturno – umjetnički program te čitanje svjedočanstava.

park2park3park4park5