Grad Velika Gorica

Vijesti

U Velikoj Gorici svečano potpisan Sporazum između Vlade i HNS-a o darovanju zemljišta za izgradnju nogometnog kampa

kamp1Na svečanosti u velikogoričkom hotelu Garden Hill potpisan je Sporazum o darovanju zemljišta za izgradnju nogometnog kampa između Vlade i HNS-a, koji su potpisali potpredsjednik Vlade i ministar Branko Bačić i predsjednik HNS-a Marijan Kustić.

– Zahvaljujem g. Kustiću i HNS-u na cijelom idejnom projektu, kojeg je Vlada odlučila politički podržati već na prvom sastanku. Posebno me veseli čitav koncept novog pristupa izgradnji sportske infrastrukture koje se tiču treninga nogometaša, ali će kamp biti i za ostale sportove. Ovaj kamp će biti baza nogometne reprezentacije, čijim se rezultatima dive moji kolege diljem svijeta. Nova vrijednost ovog projekta je da se ovaj kamp radi u partnerstvu s UEFA-om i FIFA-om. Stoga je ovaj projekt izvrstan, učinit će HNS vidljivim, lokacija je sjajna, tu su prilazne prometnice, Zračna luka, Gorica je naslonjena na glavni grad Hrvatske, mislim da je s te strane ovo pun pogodak. Stoga uz čestitke podsjećam još jednom na predanost Vlade na povećano ulaganje u sport, mi smo povećali ulaganje za oko tri puta, to ćemo činiti i dalje, jer sport je osobito bitan za mlade, ne samo zbog zdravlja, nego ih uči i timskom duhu, solidarnosti i upornosti. Zato s velikim zadovoljstvom čestitam svima koji su pridonijeli ovom projektu – rekao je premijer Andrej Plenković.

Čelni čovjek Hrvatskog nogometnog saveza, Marijan Kustić, istaknuo je kako je ovo veliki iskorak za hrvatski sport, te se zahvalio premijeru što je prepoznao važnost izgradnje nogometnog kampa.

– Time ste pokazali koliko cijenite sport i nogomet i sve naše rezultate. Ovo je uistinu nešto posebno, a to i zaslužujemo svojim rezultatima. Veseli me što je i novim zakonom omogućeno veće ulaganje u infrastrukturu i veće ulaganje u sport. Zahvaljujem i svim članovima našeg Izvršnog odbora, ali i našim reprezentativcima na čelu s kapetanom Lukom Modrićem, a siguran sam da ćemo i ovdje u Velikoj Gorici i dalje sve uveseljavati cijelu Hrvatsku. Ovdje će se preseliti i dio Saveza. Veliko hvala i gradonačelniku Ačkaru, suradnicima i Gradskom vijeću, na efikasnoj pripremi, veseli nas da ćemo u projektu imati takve partnere. Veliko hvala svima, idemo izgraditi kamp, idemo svi zajedno u još bolju sportsku budućnost – poručio je predsjednik HNS-a.

Branko Bačić, potpredsjednik Vlade i ministar prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine, podsjetio je kako je Vlada darovala zemljište veličine 92.013 kvadrata i vrijednosti 4,22 milijuna eura, te istaknuo kako brojka od 1450 klubova sa 126 tisuća nogometašica i nogometaša govori koliko je nogomet važan za Hrvatsku.

– Tu nećemo stati, radimo na tome kako bismo osigurali pretpostavke za izgradnju nacionalnog stadiona u Maksimiru i u tijeku su razgovori sa Zagrebačkom nadbiskupijom, što će biti podloga za izgradnju tog stadiona – najavio je ministar Bačić.

Prisutne je pozdravio i velikogorički gradonačelnik Krešimir Ačkar, koji je naglasio kako je potpisivanje ovog Sporazuma događaj koji će ostati zapisan u povijesti našeg grada.

– Velika Gorica nakon što je postala dom Hrvatske pošte, niza velikih kompanija, jedan od povijesnih događaja je svakako i potpisivanje ovog Sporazuma. Naš grad rapidno raste i broj jedan je u Hrvatskoj po broju novodoseljenih, možemo se podičiti brojnim stvarima, isplaćujemo najveće uskrsnice i božićnice za najugroženije, sva djeca su upisana u vrtiće, izuzetno smo siguran grad, te Gorica postaje jedan od najpoželjnijih gradova za život. Samo u ovom trenutku 20 milijuna eura Vladinih poticaja koje koristima u brojnim područjima, možemo reći da je ovaj mandat koji sam započeo najuspješniji po pitanju suradnje s Vladom. Dom hrvatskog nogometa zauzima posebno mjesto u srcu brojnih naših sugrađana i zahvaljujem se svima koji su u tome sudjelovali. Idemo dalje u nove pobjede – poručio je gradonačelnik Ačkar.

Podsjećamo, Vlada RH na sjednici 19. svibnja darovala je zemljište u Velikoj Gorici Hrvatskom nogometnom savezu za izgradnju nogometnog kampa. HNS se obvezao realizirati projekt u pet godina od dana sklapanja ugovora.

kamp2