Grad Velika Gorica

Vijesti

Premijer Plenković sa ministrima u obilasku budućeg Poduzetničkog inkubatora

ink1Nakon svečanog potpisivanja Sporazuma kojim je Vlada darovala zemljište za izgradnju nogometnog kampa u Velikoj Gorici Hrvatskom nogometnom savezu, premijer Andrej Plenković je s gradonačelnikom Krešimirom Ačkarom održao radni sastanak. Na njemu je, među ostalim, iznesena i analitika investicijskog zamaha koji se odvija u Velikoj Gorici.

– Razgovarali smo o svim bitnim temama za Veliku Goricu, jer nikada u povijesti nije bilo toliko uloženih sredstava od strane Vlade i europskih fondova u našem gradu. Samo danas se više od 20 milijuna eura ulaže što u predškolski odgoj, komunalnu infrastrukturu, kulturu, socijalnu dimenziju. Bilo je riječi i o planovima i nekim razmišljanjima u kojem smjeru bi u budućnosti trebao ići naš grad. Od budućih planova nadamo se gradnji doma za starije, vanjskim bazenima, svim onim projektima koje Velikogoričani žele u svom gradu – rekao nam je gradonačelnik Krešimir Ačkar nakon razgovora s premijerom Plenkovićem.

U nastavku boravka u našem gradu, premijer je s brojnim suradnicima obišao i gradilište budućeg Poduzetničkog inkubatora u Podložnici.

Podsjećamo, Poduzetnički inkubator je projekt vrijedan gotovo 3,5 milijuna eura, od čega je 2.822.045 eura sufinancirano iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a preostali dio iz gradskog proračuna. Projekt je koncipiran na način da odgovara mladim, inovativnim tvrtkama, u prizemlju se nalazi co-working prostor s 24 radna mjesta, koji će biti na dispoziciji freelancerima, kao i moderna konferencijska dvorana sa stotinu mjesta koja će biti na raspolaganju poduzetnicima u inkubatoru. Na katu će biti 30 ureda i dvije moderno opremljene sobe za sastanke s projektorima, opremom za komunikaciju, te tri mini laba opremljena suvremenom opremom.

ink2