Grad Velika Gorica

Vijesti

Pista ZTC-a za desetak dana postaje domaćin prvog 'HAKS Car Meet' događaja

haksU subotu, 22. srpnja 2023., u Velikoj Gorici na prostoru ZTC-a održat će se prvi “HAKS Car Meet” na kojem će se okupiti stotine atraktivnih automobila s ciljem promicanja sigurosti i alternativa ilegalnim uličnim utrkama.

Hrvatski auto i karting savez te Ministarstvo unutarnjih poslova danas su predstavili međusobnu suradnju u organizaciji licenciranih auto utrka te promicanju sigurnosti i alternativa ilegalnim uličnim utrkama, kao i strategiju koja će osigurati sigurnost sudionika i gledatelja na licenciranim auto utrkama te pružiti nove mogućnosti za ljubitelje automoto sporta u Hrvatskoj uz Zrakoplovno-tehnički centar u Velikoj Gorici.

Na današnjoj konferenciji za medije sudjelovali su Potpredsjednik Vlade i Ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović, predsjednik HAKS-a Davorin Štetner, predsjednik uprave Centra za vozila Hrvatske Goran Pejić, predsjednik Hrvatskog autokluba Slavko Tušek, direktor Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Ivica Vidović te gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar koji su podijelili detalje o uspostavljenoj suradnji i planovima za budućnost.

Predstavljeno je korištenje Zrakoplovno-tehničkog centra u Velikoj Gorici za održavanje različitih događaja iz područja auto sporta, na siguran i zakonski reguliran način kako bi se mladima ponudila alternativa ilegalnim noćnim utrkama i sigurno mjesto za okupljanje.

-Na pisti ZTC-a u Velikoj Gorici održat će se prvi “HAKS Car Meet”. Cilj manifestacije koja će okupiti više od stotinu atraktivnih automobila je promicanje sigurnih i kontroliranih susreta ljubitelja automobila i automobilizma, te sigurnosti u prometu. Ponosan sam što će upravo Velika Gorica biti domaćin ovim susretima. Samu manifestaciju danas smo predstavili u prostorima Ministarstva unutarnjih poslova zajedno s ministrom Davorom Božinovićem-poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

-Nedavno smo svjedočili tragičnom događaju koji nas je potaknuo na jednu širu akciju u koju smo željeli uključiti dionike koji se bave pitanjem automobilizma i automoto sporta te edukacije. Ova izrazito dobrodošla inicijativa omogućit će regulaciju car meet-ova i noćnih vožnji gdje mladi u nekontroliranim uvjetima voze aute koji su nerijetko prevelike snage i mi, kao društvo, se trebamo više tome posvetiti, jer možemo učiniti puno više i osvijestiti širu društvenu zajednicu o problemima s kojima se suočavamo. Želja nam je pripremiti mlade za odgovoran život kroz stvaranje uvjeta da se izgrade u osobe i sudionike cjelokupnog društvenog života kao pojedinci koji se pridržavaju propisa, a s druge strane da se mogu baviti onime što im predstavlja zadovoljstvo u životu, kroz maksimalno sigurne i kontrolirane uvjete-poručio je potpredsjednik Vlade i Ministar unutarnjih poslova RH dr. sc. Davor Božinović.

-Pista ZTC-a je legendarno automobilističko mjesto na kojem su se prije desetak godine odvijale impresivne i velike utrke i okupljale više od deset tisuća gledatelja zbog čega vjerujem da će ovo biti jedna atraktivna lokacija uz brojne pozitivne reakcije javnosti. Vjerujem da ćemo zajedno, kroz ovu koaliciju sigurnosti, ponuditi konstantno, kvalitetno i kontinuirano rješenje-rekao je predsjednik Hrvatskog auto i karting saveza Davorin Štetner i zahvalio se i na velikoj potpori koaliciji koju pružaju gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar te direktorica Turističke zajednice Zagrebačke županije, Ivana Alilović.

Predsjednik uprave Centra za vozila Hrvatske Goran Pejić iskazao je maksimalnu podršku projektu te najavio kako će na nadolazećem događaju osigurati najveći broj inženjera kako bi pružili savjete sudionicima koji su napravili nadogradnje na svojim automobilima te osigurali njihovu usklađenost s važećim propisima.

Direktor Zrakoplovno-tehničkog centra d.d. Ivica Vidović istaknuo je kako ZTC raspolaže s određenim prostorom i imovinom te da će za ovu manifestaciju ustupiti uzletno-sletnu stazu, heliodrom i parkiralište te da se raduje i drugim ovakvim događajima.