Grad Velika Gorica

Vijesti

Olujno nevrijeme: sve službe su na terenu, struja stigla u većinu kućanstava

stozer1Sve službe su na terenu i rješavaju se problemi s opskrbom električne energije, srušenog drveća i uništenih krovišta. Problem s vodoopskrbom je riješen, a većini građana struja će biti priključena do večernjih sati rečeno je na sastanku Stožera civilne zaštite.

- Najvažnije je riješiti one probleme koji mogu ugroziti živote i sigurnost naših građana. Nakon što je olujno nevrijeme pogodilo velikogoričko područje odmah sam sazvao Stožer civilne zaštite. Sve gradske službe već su na terenu i uklanjaju posljedice nevremena. Zaprimljen je veliki broj poziva građana većinom zbog srušenih stabala i oštećenja krovova. Iz HEP-a javljaju o višestrukim oštećenjima na elektroenergetskoj mreži koje su započeli sanirati. Očekuje se da će se velikoj većini korisnika do večeras normalizirati opskrba električnim energijom – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Prema izvješću Javne vatrogasne postrojbe zaprimljeno je do sada sedamdeset prijava te su vatrogasne ekipe na terenu i uklanjaju porušena drveća i pomažu u saniranju oštećenih krovova.

Sve prijave mogu se javiti Stožeru civilne zaštite na 0994231989 i na 0919488770.

stozer2