Grad Velika Gorica

Vijesti

Sva djeca dobila svoje mjesto u vrtiću

vrtic3Za svu djecu s navršenih godinu dana koja ispunjavaju osnovne uvjete (prebivalište i zaposlenost roditelja) osigurana su mjesta u dječjim vrtićima. Iako je Planom upisa bilo predviđeno 501 mjesto u vrtićima, nakon postupka prijave osigurano je dodatnih 20 mjesta što je ukupno 521 mjesto. Ove godine upisi u dječje vrtiće provodili su se od 11. do 19. svibnja 2023.g. putem nacionalne aplikacije e-Upisi.

I ove godine podaci pokazuju da će u pedagoškoj godini 2023/24. gotovo 90% djece rane i predškolske dobi biti uključeno u neki oblik institucionalnog odgojno-obrazovnog programa.

Za ovu pedagošku godinu povećani su kapaciteti za oko 200 novih mjesta, a u sljedeće dvije godine planira se izgradnja dva nova dječja vrtića maksimalnog kapaciteta, ukupno 400 mjesta – u Kolarevoj i Pokupskoj ulici.

Uz ta dva velika projekta, za koja su dobivena sredstva iz Nacionalnog plana oporavka i otpornosti, već u sljedećoj pedagoškoj godini planirano je uređenje prostora u zgradi VG Goričanke za 100-120 mjesta.

Ovi projekti kojima se povećavaju kapaciteti za oko 500 novih vrtićkih mjesta ispunit će strateške ciljeve o dostupnom i besplatnom vrtiću za svako dijete.