Grad Velika Gorica

Vijesti

Nastavak opsežnog asfaltiranja prometnica: obnovljene još tri prometnice, a uskoro i parking u Kolarevoj

plesoGrad Velika Gorica nastavlja sa dosad najosežnijim programom poboljšanja prometne infrastrukture grada, a najnoviji rezultati su vidljivi u završenim radovima na asfaltiranju nekoliko ključnih prometnica. Riječ je o dijelu Ulice Slavka Kolara (kb 19-27) te parkirališta, dijelu Bonifačićeve ulice od Ulice Matice Hrvatske do kućnog broja 22, prema N. Šopa iza Interspara te Plepelićeve ulice na Plesu.

Ukupna vrijednost ulaganja iznosi 155.794,28 eura, a svi navedeni projekti zajedno obuhvaćaju ukupno 1.486 metara prometnica, uključujući i dodatnih 107 metara za parkiralište.

Radovi u Ulici Slavka Kolara su uključivali izradu ceste duljine 300 metara i širine 5,35 metara, te parkirališta duljine 107 metara i širine 5,05 metara. Uključeni su radovi poput frezanja asfalta, izravnavajućeg sloja, špricanja bitoemulzijom, ugradnje asfalta debljine četiri centimetra te postavljanje horizontalne signalizacije.

Predsjednik Vijeća Gradske četvrti Braće Radić, Josip Kolić, zahvalio je na dosadašnjoj suradnji grada i gradske četvrti te objasnio kako imaju još mnogo planova za buduće razdoblje. Cilj je, kako navodi, olakšati stanovnicima zbog čega će se uvesti nova regulacija prometa te tako dobiti više parkirnih mjesta. Rade i na tome da povećaju količinu zelenila te da urede park između zgrada. “Projekt Kolareve se sastoji od dva dijela, prvi je bio obnova, a iduća faza je spremna te se nastavlja ucrtavanjem dodatnog parkirališta bočno zbog čega radimo jednosmjernu ulicu kako vozila ne bi bila u prekršaju. Istovremeno ulažemo u izgradnju parka između zgrada te je plan posaditi nova stabla, a naručen je i projekt parkovne rasvjete.”, navodi Kolić.

Još jedan projekt u istoj gradskoj četvrti je uređenje Bonifačićeve ulice, od Ulice Matice Hrvatske do kućnog broja 22, prema N. Šopa iza Interspara. Ukupna duljina ceste koja je obuhvaćena radovima iznosi 581 metar.

Treća lokacija koju je danas obišao gradonačelnik sa suradnicima je Plepelićeva ulica na Plesu. Duljina ceste koja je obuhvaćena radovima iznosi 510 metara, uz dodatni odvojak duljine 95 metara. “Nedavno smo imali radove u Ulici Klarići, sad je i ova ulica uređena. Ulica je zaista dugo već bila derutna i dugo se čekalo uređenje. U budućnosti vjerujem da ćemo ostvariti sve ciljeve zbog izuzetno dobre suradnje.”, govori nam Slavko Perković, predsjednik GČ Pleso.

Da je odlična suradnja s gradskim četvrtima ističe i gradonačelnik Krešimir Ačkar: “Nikada u povijesti nismo ulagali ovoliko, a do kraja mandata imamo plan riješiti većinu problema u urbanom i ruralnom području – Visoki brijeg, Jelačićevu, Kneza Porina i druge. Većinu toga želimo napraviti do kraja mandata, do 2025.”, govori o projektima te dodaje kako dodatno pohvaljuje suradnju i rad gradskih četvrti.

“Djeluju u konsenzusu i traže jedno – bolji životni standard za svoje sugrađane. To pokazuje moderan pristup društvenog djelovanja i to može poželjeti svaki gradonačelnik i grad.”, zaključuje gradonačelnik Ačkar.

Ovim projektima Grad Velika Gorica nastavlja s ulaganjem u infrastrukturu, čime stvara bolje uvjete za svoje građane i potiče gospodarski razvoj grada.

kolareva