Grad Velika Gorica

Obavijesti

Novi asfalt na ulicama u središtu grada

ceste1Gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima jutros je obišao ulice u središtu grada koje su već uređene, ali i u fazi rekonstrukcije. Nakon sedam mjeseci dovršena je Ulica Podložnica u Gradskoj četvrti Hrvatski velikani.

– Nastavljamo s poboljšanjem komunalne infrastrukture na području grada. Ceste su bile dotrajale, a znamo da postoje još dodatne potrebe naših građana koje nam javljaju te na koje ćemo probati adekvatno odgovoriti, sukladno mogućnostima. Hvala stanovnicima Podložnice na strpljenju, a ovaj kvart uz novoobnovljena ulica sada ima novo naličje. Uskoro će tu za koji mjesec biti dovršen Poduzetnički inkubator, a ishodili smo i građevinsku dozvolu za Centar za starije osobe neposredno pored – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Rekonstruirano je 280 metara prometnice kao i 120 metara njena dva odvojka. Ulica je dobila novu rasvjetu, oborinsku odvodnju, napravljena je izmjena vodovodne i kanalizacijske mreže, 18 rampi za invalide te dvije pješačke staze.

– Koliko vidim Podložnica je odlično napravljena. Mogu samo reći da sam zadovoljna sa svim radovima koji se obavljaju u našoj četvrti jer se doista puno toga radi. Sve to poboljšava kvalitetu života naših stanovnika – rekla je Ivana Mlinar, predsjednica Vijeća GČ Hrvatski velikani te je upoznala gradonačelnika s gorućim problemom svoje četvrti, a to je parkiralište u 8. martu.

– Zajedničkim snagama probat ćemo u što kraćem doskočiti situaciji i naći najbolje rješenje – odgovorio joj je gradonačelnik Ačkar.

Uz Podložnicu, obnovljena je Ulica Braće Radić zajedno s Radićevim odvojkom. U tijeku je rekonstrukcija Ulice kneza Branimira koja bi trebala biti dovršena do sredine idućeg tjedna.

Servisna cesta i parkiralište ispred goričke hitne, nakon frezanja, čeka novi asfalt.

– Ukoliko ne bude nepredviđenih okolnosti, sutra bi krenuli s asfaltiranjem, a bit će i spremna ekipa za ocrtavanje kako bi građani što prije ponovno mogli koristiti ovu prometnicu – rekao je Jurica Mihalj, direktor VG Komunalca. Građanima će na raspolaganju biti 75 parkirnih mjesta.

Vrijednost radova na ove četiri prometnice u ukupnoj dužini 1 364 metara, kao i parkiralište ispred goričke hitne službe, je 569.588,75 eura bez PDV-a.

ceste2