Grad Velika Gorica

Vijesti

Dan državnosti obilježen u Velikoj Gorici

dandrz1Povodom Dana državnosti kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima pored Gradskog groblja jutros su položeni vijenci.

Vijence su u ime Grada Velike Gorice položili gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik Neven Karas te predsjednik Gradskog vijeća, Darko Bekić, kao i članovi obitelji poginulih hrvatskih branitelja, braniteljskih udruga, Hrvatske vojske, vatrogasaca i policije, te stranačka izaslanstva.

Vijenac i svijeće položeni su i pod bistu prvog hrvatskog predsjednika dr. Franje Tuđmana u središnjem gradskom parku koji nosi njegovo ime.

Položeni vijenci, zapaljene svijeće i molitva znak su sjećanja na one koji su utkali svoje živote u stvaranje slobodne i nezavisne Hrvatske.

-Na Dan državnosti kada oživljavamo spomen na konstituiranje prvog demokratski izabranog višestranačkog Sabora 30. svibnja 1990. godine zahvalni smo svima onima koji su živote ugradili u ostvarivanje sna hrvatske samostalnosti. Svim Velikogoričankama i Velikogoričanima neka je sretan Dan državnosti – poručio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

dandrz2dandrz3dandrz4dandrz5