- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Novoasfaltirane prometnice u Lazini Čičkoj, Rakarju i na Plesu

Posted By Gorica.hr On 26.04.2023. @ 10:42 In Vijesti | Comments Disabled

rakarje-pleso [1]Gradonačelnik Krešmir Ačkar obišao je sa suradnicima novoasfaltirane prometnice u Lazini Čičkoj, te u Rakarju i na Plesu. Preko tri i pol kilometra novog asfalta postavljeno je u navedenim naseljima. Investicija je to vrijedna nešto više od 500 000 eura.

U Rakarju i na Plesu asfaltiran je dio Ulice Mirka Grabera te Ulica Klarići, ukupno 1200 metara u vrijednosti od 225 000 eura.

Predsjednik Gradske četvrti Pleso, Slavko Perković, zadovoljan je napretkom radova.

- Sa mjesta predsjednika mogu reći da sam iznimno zadovoljan i sretan načinom na koji naš gradonačelnik vodi grad. Ako pričamo konkretno o Plesu, uz novoasfaltiranu prometnicu Ulice Klarići od Vojarne prema gradskoj četvrti Pleso, u proteklih dvije godine asfaltirana je i Nazorova ulica, Noršićeva, Pleška, Čužićeva, a u najavi je i dio Šandora Berešćenskog, baš od Ulice Klarići do Pleške, kao i vjerojatno Plepelićeva ulica – rekao je Perković.

Vedran Zobec, predsjednik Gradske četvrti Rakarje, istaknuo je obnovu stare vojne ceste koja spaja Rakarje i Pleso kao najvažniju obnovu.

- Svima nam je drago da se događaju ovakve stvari. Moram napomenuti unazad godinu i pol asfaltirane su Tercelova ulica, Ulica Jelenski hrast, a sada je asfaltirana Mirka Grabera, Ulica Klarići i po meni najbitniji spoj gradske četvrti Rakarje i gradske četvrti Pleso, stara vojna cesta. Ona je bila zaista u katastrofalnom stanju. Tu ima puno mladih roditelja koji šeću s kolicima i jednostavno se nije moglo proći tom ulicom. Sve pohvale djelatnicima VG Komunalca koji su u 2 i pol dana uspjeli napraviti – izjavio je Zobec.

U Lazini Čičkoj asfaltirana je cesta do mosta te dio Ščitarjevske ulice, tj. ukupno 2 350 metara u vrijednosti od 320 000 eura.

Gradonačelnik Ačkar istaknuo je da je ova obnova cesti bila prijeko potrebna.

- Ceste su bile dotrajale i još oštećene u potresu te je već godinama bila prisutna velika potreba na koju je ukazivao Mjesni odbor. Sada je adekvatno riješena. Osim te dvije ceste, asfaltirane su i ceste koje nisu bile asfaltirane u prvome dijelu ove godine – rekao je Ačkar i zahvalio se djelatnicima VG Komunalca što su u brzom roku obavili asfaltiranje.

Također se osvrnuo i na nedavno potpisani ugovor s Ministarstvom mora, prometa i infrastrukture, kojim je Velika Gorica dobila preko 8 milijuna eura za sanaciju cesti, te se zahvalio Vladi i Ministarstvu prometa na suradnji.

lazina [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2023/04/novoasfaltirane-prometnice-u-lazini-cickoj-rakarju-i-na-plesu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/rakarje-pleso.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/lazina.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal