Grad Velika Gorica

Vijesti
,

Novi asfalt u Gornjoj Lomnici i Kozjači

lomnicaU prva tri mjeseca ove godine asfaltirano je već oko 14 kilometara cesta na velikogoričkom području, a istim se intenzitetom nastavlja i dalje, otkrio je gradonačelnik Krešimir Ačkar prilikom obilaska novouređenih prometnica u naseljima Gornja Lomnica i Kozjača. U Gornjoj Lomnici novim asfaltom je uređeno 360 metara Ulice Petra Preradovića, no to je tek dio radova kojim se značajno mijenja izgled mjesta.

– Trenutno se kod nas čisti i kanal stara Lomnica, tu ćemo napraviti prvu šetnicu u povijesti mjesta, na ulazu u naselje planiramo park na oko 17 tisuća kvadrata, radi se i rasvjeta na stadionu NK Meštrica. U zadnje dvije godine kod nas je uloženo oko 10 milijuna kuna, to su velika ulaganja za naše malo naselje. Najbolje se vidi promjena u tome što je sad sve više oglasa gdje se traži zemljište za kupnju u Gornjoj Lomnici, a ne za prodaju, to sve govori – rekao je Dragan Perić, predsjednik Mjesnog odbora Gornja Lomnica. S njime se složio i susjed Ante, koji tu živi više od 40 godina.

– Zadovoljan sam s dosta toga, ovo sve u svemu je dobro. Trebalo bi nam još malo i ove okolo ceste popraviti, al’ uvijek ima nešto što bi moglo bolje, kod nas je još to dosta dobro uređeno- rekao je.

Ulica Jerlekovići u Kozjači dobila je novi asfalt u duljini od jednog kilometra, a Školska ulica asfaltirana je u duljini od 900 metara.

– Jako smo zadovoljni, ova nam prometnica puno znači, tu su nam društveni dom, crkva, kafići, to je najveće ulaganje u povijesti našeg mjesta do sada- istaknuo je Damir Pukšić, predsjednik Mjesnog odbora Kozjača.

Gradonačelnik Krešimir Ačkar je po završetku obilaska najavio daljnja ulaganja u komunalnu infrastukturu.

– Nastavljamo s ulaganjima u šire područje našeg grada podizanjem komunalne infrastrukture, nema naselja u kojemu već ovog mjeseca nismo bili. Vrijednost radova u tim naseljima je oko 170 tisuća eura, a mi nastavljamo i dalje s investicijama. Ukupno smo sad na čitavom području ove godine na 14 kilometara asfaltiranih cesta, a intenzitetom kojim VG Komunalac radi do ljeta će to biti još veći broj kilometara – najavio je gradonačelnik.

kozjaca