Grad Velika Gorica

Vijesti

Grad Velika Gorica dobila sredstva iz FSEU za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica potresa

euFond solidarnosti Europske unije (FSEU) osnovan je kako bi se njime odgovorilo na prirodne katastrofe velikih razmjera i izrazila europska solidarnost s regijama unutar Europe pogođenim katastrofama. Fond je nastao kao reakcija na velike poplave u središnjoj Europi u ljeto 2002.g. i od tada se koristi za pokrivanje niza različitih prirodnih katastrofa uključujući poplave, šumske požare, potrese, oluje i suše.

U cilju osiguranja financijske i druge pomoći stanovništvu koje je pogodio potres 29. prosinca 2020.g. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih financijskih sredstava izvršila je prijavu te su joj dodijeljena bespovratna financijska sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za Operaciju:

REFERENTNA OZNAKA OPERACIJE: FSEU.2022.MUP
NAZIV POZIVA: Financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije
NAZIV OPERACIJE: Rad službe spašavanja za potrebe stanovništva nakon potresa u Velikoj Gorici
KORISNIK: Grad Velika Gorica
RAZDOBLJE PROVEDBE OPERACIJE: 28. prosinca 2020.- 1. lipanj 2023.
UKUPNA VRIJEDNOST OPERACIJE: 7.585,44 EUR
IZNOS DODIJELJENIH BESPOVRATNIH SREDSTAVA: 7.585,44 EUR
SVRHA OPERACIJE: Svrha poziva je nadoknada javnih rashoda za financiranje službi spašavanja za potrebe stanovništva nastalih kao posljedica serije potresa počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

fondsolid