- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Novih tri i pol kilometra asfalta u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu

Posted By Gorica.hr On 07.03.2023. @ 13:19 In Vijesti | Comments Disabled

ceste1 [1]S dolaskom ljepšeg vremena, počelo je intenzivno obnavljanje cesta diljem velikogoričkog kraja. U obilasku radova u Petrovini, Gradićima, Donjoj Lomnici i Lukavcu gradonačelnik Krešimir Ačkar i njegovi suradnici objasnili su gdje se što radi te koji su planovi za ova naselja.

– U mjesecima ispred nas, s dolaskom ljepšeg vremena, možete očekivati još više asfaltiranja, kako u centru grada, tako i u naseljima oko Velike Gorice. Ovo što smo danas obišli po ova četiri naselja je ukupno 3,5 kilometara preasfaltirano, a vrijednost radova je oko 440.000 eura. Uistinu su ceste već bile u dotrajalom stanju – kazao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Zagorska u Petrovini ima novi izgled

Na dva mjesta asfalt je dobilo naselje Petrovina Turopoljska. Zagorska ulica dobila je novi izgled u duljini 230 metara i širini 3,50 metara. Radovi na asfaltiranju ovog dijela koštali su gotovo 25.500 eura. Također, VG Komunalac je asfaltirao i dio Istarske ulice u dužini 80 metara, a širine 5 metara. Ovi radovi vrijedni su 9.853, 58 eura.

– Planski je sada na red došla Zagorska ulica, prošle godine je bila Lička. To su dvije ulice koje su ljudi financirali još tamo u 90-ima sami, pa smo odlučili provući asfalt po njima. Sljedeće godine planiramo i Podravsku sve do crkve. Na proljeće po planu ide nogostup i po meni je to najbitnije za selo jer, kao što vidite, nogostup nemamo. Nogostup Petrovinskom ulicom će se napraviti od oteretnog kanala do okretišta autobusne stanice, odnosno do Društvenog doma – kazao je Nikolas Mastin, predsjednik Mjesnog odbora Petrovina Turopoljska.

Gradićani zadovoljni

U Gradićima su novi asfalt dobile ulice Matije Gupca i Zagrebačka. Nešto manje od 13.000 eura koštali su radovi na postavljanju 200 metara asfalta u Ulici Matije Gupca, dok je za asfalt i postavljanje bankina na Zagrebačkoj ulici utrošeno 66.833,70 eura.

– Gradiću su uvijek bili napredno mjesto, od kad sam doselio 80-e godine, i uvijek se radilo, a u zadnje vrijeme pogotovo, što se i vidi. Gradići imaju kompletnu infrastrukturu, vodovod, kanalizaciju i plin, a sada su i sve ulice asfaltirane manje-više. Mislim da je stanovištvo jako zadovoljno svime što je napravljeno – komentirao je Ante Petrović, potpredsjednik Mjesnog odbora Gradići.

Bez rupa po cesti od Donje Lomnice do Lukavca

Najveću promjenu nakon završene ove faze radova doživjela je Ulica Lužec, od kanala do Školske ulice, koja povezuje Donju Lomnicu i Lukavec. Radovi na 1.500 metara duljine i 5,50 metara širine ulice vrijedni su 232.026,79 eura.

Ovo puno znači za Lukavec, istaknuo je potrpedsjednik Mjesnog odbora Lukavec, Ivan Marčec te dodao kako se u zadnjih par godina vidi napredak te kako se u mjestu dosta radi.

Donja Lomnica ima uređene glavne prometnice

– Nakon što smo prošle godine asfaltirali ulaz iz smjera grada i Gradića, Odransku ulicu, krajem prošle godine smo završili i Školsku ulicu koja je centar našeg mjesta. Danas nastavljamo u Dolenjskoj, novu cestu ćemo proširiti i staviti vodu i kanalizaciju gdje još fali. Radi se i izlaz iz Donje Lomnice prema Lukavcu i stvarno smo zadovoljni jer će gotovo sve ulice biti asfaltirane – kazao je predsjednik Mjesnog odbora Donja Lomnica Milivoj Dijanežević.

Radovi su nedavno završili i u Dolenskoj ulici u Donjoj Lomnici, a uključivali su frezanje asfalta, postavljanje izravnavajućeg sloja te ugradnju asfalta i bankina. Vrijednost radova je 68.710,60 eura. U duljini 240 metara, novi asfalt je dobio II. Odvojak Deverićeve ulica u istom naselju.

– Uvijek se nekako provlačila ta teza da su nam prometnice u lošem stanju i, evo, unazad godinu dana i ove godine želimo dati do znanja da smo se odlučili maksimalno pozabaviti tim problemom i dati konačno rješenje. Možda ponekad i previše komuniciramo izgradnju prometnica, ali jako je bitno da naši sugrađani znaju gdje odlazi proračunski novac, što se radi u kojem dijelu grada i, u konačnici, koliko je vlast sposobna povući sredstva iz države, županije i Europe – objasnio je gadonačelnik Ačkar te najavio kako će se u naredom periodu posvetiti rješavanju problema oko Doma zdravlja. Osim dotrajalog parkinga, plan je urediti i cestu, ali i riješiti komunalni problem.

ceste2 [2]ceste3 [3]ceste4 [4]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2023/03/novih-tri-i-pol-kilometra-asfalta-u-petrovini-gradicima-donjoj-lomnici-i-lukavcu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ceste12.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ceste22.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ceste31.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ceste41.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal