- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Uređeno kombinirano igralište kraj Gradske dvorane

Posted By Gorica.hr On 24.02.2023. @ 12:38 In Vijesti | Comments Disabled

igraliste [1]Dotrajalo kombinirano igralište kraj Gradske Sportske dvorane u Rakarju zasjalo je u novom sjaju. Naime, postavljena je meka podloga od polipropilena-kopolimera, a postavljena su i dva koša za košarku. Obnovu vrijednu oko 40 tisuća eura sufinanciralo je Ministarstvo turizma i sporta s preko 30 tisuća eura.

- Prošle godine u veljači prijavljen je projekt „Sportom do zdravlja” na natječaj za sufinanciranje građevinskih zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini koji je raspisalo Ministarstvo turizma sporta. Mi smo prijavili upravo ovaj teren, kombinirano igralište, koji je bio u dotrajalom stanju, a sada je dobilo novo ruho na zadovoljstvo naših najmlađih – izjavio je za medije gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Sportaši i rekreativci moći će igrati košarku, mali nogomet, rukomet ili odbojku na mekšem terenu, a predsjednik Gradske četvrti Rakarje, Vedran Zobec, nada se da će najviše potaknuti djecu da se bave sportom.

- Grad u zadnje vrijeme jako puno ulaže u infrastrukturu, a nama je posebno drago da se ulaže upravo u sportsku infrastrukturu, u sportske centre, jer svi smo svjedoci da nažalost, kako u cijeloj Hrvatskoj, tako i u Velikoj Gorici, naša djeca sve manje se bave sportom. Ova podloga svakako će biti zanimljiva djeci stoga mislim da će to puno koristiti – rekao je Zobec.

sdz [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2023/02/uredeno-kombinirano-igraliste-kraj-gradske-dvorane/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/igraliste9.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/sdz.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal