Grad Velika Gorica

Vijesti
,

Asfaltirano 2 km prometnica u Čičkoj Poljani; novi asfalt i u Markuševcu

poljana1Nastavlja se uređenje prometnicama u goričkim selima, a među posljednjima završavaju radovi u Čičkoj Poljani te Turopoljskom Markuševcu koje je jutros obišao i gradonačelnik Velike Gorice Krešimir Ačkar.

U vrijednosti 91.113,74 eura asfaltirana je ovih dana cesta uz nekadašnju mljekaru u Čičkoj Poljani koja vodi do starog djela naselja dužine 1,1 km te se asfaltira glavna cesta od kućnog broja 40c do zavoja u dužini jednog kilometra i vrijednosti 86.655,10 eura s PDV-om. Djelatnici VG Komunalca danas završavaju radove, a osim asfaltiranja čistili su odvodne jarke i kanale. Gradonačelnik se prilikom jutrošnjeg obilaska zahvalio na dobroj suradnji s tamošnjim Mjesnim odborom, na čelu s Darinkom Gučićem.

- Imamo jednu izvrsnu suradnju s Mjesnim odborom, sve ovo je i rezultat toga. Svjedočimo povijesnim ulaganjima u ovo naselje. U ovome trenutku asfaltira se preko dva kilometara prometnica u Poljani Čičkoj, što nikada u povijesti nije bio slučaj ovdje. Vrijednost radova je ukupno oko 180 tisuća eura. Time šaljemo jasnu poruku da su u Velikoj Gorici sva naselja jednako bitna. Nijedan problem ne postoji da ne bi radili adekvatno i poboljšavali kvalitetu života bez obzira nalazili se u urbanome ili ruralnom dijelu. Nijedna politička opcija ili prepreka ne može biti zapreka da radimo i unapređujemo kvalitetu života-poručio je gradonačelnik Ačkar i najavio još jednu investiciju u Čičkoj Poljani,a to je asfaltiranje još jedne ulice u dužini 800 metara što se očekuje tijekom ožujka.

- S time bi za ovu godinu i završili što se tiče asfaltiranja jednu povijesnu priču u ovome mjestu. Dodajmo kako je projektna dokumentacija za novi most gotova, očekujemo da ćemo ove godine krenuti s prvim dijelom i u realizaciju-zaključio je Ačkar.

Predsjednik MO Čičke Poljane Darinko Gučić, zahvalio se gradonačelniku za razumijevanje potreba mještana.

- Svima je poznato da nas ceste spajaju, da nam čine život jednostavnijima. Tako i ovih dva kilometara popravljene nove ceste nije malo, mnogo znači za razvitak našeg kraja. Kao što je gradonačelnik spomenuo, imamo i drugih velikih projekata gdje će se nova cesta napraviti i u drugom dijelu Čičke Poljane, a također imamo i most preko rijeke Odre gdje je Grad Velika Gorica našao razumijevanje za to, te će nam pomoći da taj projekt realiziramo-kazao je Gučić.

Na inicijativu MO Markuševec Turopoljski Grad je izdvojio 101.054,95 eura s PDV-om za radove na asfaltiranju Ulice Vjekoslava Pučka u Turopoljskom Markuševcu.

-Ulica Vjekoslava Pučka jedna je od najfrekventnijih ulica u Markuševcu, a zbog dotrajalosti joj je bila potrebna obnova. Na inicijativu Mjesnog odbora Markuševec Turopoljski, u suradnji s Gradom cesta je potpuno obnovljena u dužini 750 m, u vrijednosti od 101 tisuću eura-rekao je prilikom obilaska Markuševca gradonačelnik Ačkar i zahvalio se predsjedniku Mjesnog odbora Tomislavu Brebriću i Mjesnom odboru na dobrom i kvalitetnom radu.

- Nećemo zaboraviti na Markuševec te ćemo u skladu s financijskim mogućnostima odgovarati na sve potrebe ovoga mjesta – dodao je gradonačelnik.

- Drago mi je što smo došli na red. Nastojat ćemo što je više moguće zadovoljiti potrebe mještana i vjerujem da će s jedne i s druge strane biti dobra organiziranost i suradnja – rekao je predsjednik MO-a Tomislav Brebrić i zahvalio se na suradnji.

markusevec1