Grad Velika Gorica

Vijesti

Gorica rekorder u brizi za najmlađe – novi dječji vrtić u Goričanki otvara se 1. veljače

vrtic1U prostorima komunalnog centra VG Goričanka u jeku su završni radovi na uređenju novog dječjeg vrtića, koji bi svoja vrata trebao otvoriti već s prvim danom veljače, a situaciju je došao provjeriti i gradonačelnik Krešimir Ačkar sa suradnicima.

– Kroz javni poziv je za zakup prostora VG Goričanke izabran privatni dječji vrtić Čarobna šuma, no uvjeti su jednaki kao u bilo kojem našem gradskom vrtiću, i cijena i ponuda, sve što je roditeljima bitno. Troškovi subvencije za ovaj dječji vrtić iz gradskog proračuna će biti 146 tisuća eura – rekao je gradonačelnik.

Također je otkrio kako po pitanju upisane vrtićke djece i gradnje novih ili proširenja već postojećih kapaciteta naš grad predvodi na nivou čitave države.

– Od 2021., pa do ovog trenutka, kad s 1. veljače s radom počinje i ovaj vrtić, osigurali smo 250 mjesta za predškolski odgoj što nas čini apsolutnim rekorderima u cijeloj Hrvatskoj zadnje dvije godine. Podsjetimo, 2021. smo otvorili vrtić za 60-tero djece u Selnici Šćitarjevskoj, prošle godine su to bili Mala Buna s 40 djece, pa smo u centru grad proširili dječji vrtić Žirek u Koprivničkoj za još 50-ero djece i Lukavec je dobio dvije odgojne skupine od 40-ero djece – istaknuo je.

Planovi idu dalje i nastavlja se s proširenjem kapaciteta dječjih vrtića, pa je u tijeku natječaj za jednu odgojnu skupinu u sklopu osnovne škole u Dubrancu.

– Jako se veselimo skorom početku rada u novom objektu, gdje su nam zasad u planu tri odgojme skupine za 60-ero djece sa šest odgajatelja i tehničkim osobljem. Sve je već spremno za razgovore koje ćemo obaviti idući tjedan i nadam se da ćemo dobro i veselo započeti mjesec veljaču. Posebno bih zahvalila Gradu i gradonačelniku Krešimiru Ačkaru što toliki značaj daju predškolskom odgoju i obrazovanju i gradnji novih vrtića – poručila je Iva Kuzman, ravnateljica dječjeg vrtića Čarobna šuma.