- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Novi vrtić u VG Goričanki otvorit će se počekom godine: U njemu će svoj mjesto pronaći 60-tak mališana podijeljenih u tri odgojne skupine

Posted By Gorica.hr On 09.12.2022. @ 13:10 In Vijesti | Comments Disabled

goricanka1 [1]Velika Gorica početkom godine trebala bi dobiti još jedan dječji vrtić. U tijeku su radovi u prostoru komunalnog centra VG Goričanka koji bi prema najavama trebali biti gotovi do polovice siječnja, a projekt je težak 3,8 milijuna kuna.

- Riječ je o prostoru smještenom gotovo u centru grada koji je dosad zjapio prazan. Suradnici i ja odlučili smo ga pretvoriti u vrtić. Nastavljamo s našim planom da omogućimo svakom djetetu da dobije mjesto u vrtiću. Nakon ovoga imamo u planu graditi još dva nova vrtića, u Pokupskoj ulici u Kurilovcu i Kolarevoj ulici. Znamo da će u sklopu nove škole koja će se graditi u Dubrancu biti napravljen i dio namijenjen za dječji vrtić. Time ćemo postići da svako dijete ima mjesto u vrtiću – istaknuo je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Konstantno ulaganje u predškolski odgoj počeo je davati opipljive rezultate, a o tome je govorila i dr. sc. Arijana Mataga Tintor, savjetnica za predškolski odgoj, djecu i mlade u Gradu Velika Gorica. Kako kaže, na području našeg grada živi oko tri i pol tisuće djece predškolske dobi. Prije 10-tak godina broj djece koja su obuhvaćena predškolskim odgojem iznosio je svega 50-tak posto.

- Mi možemo s velikim veseljem reći da je u Velikoj Gorici u predškolski odgoj uključeno preko 90 posto djeca starosti od četiri godine pa do polaska u školu, a preko šezdeset pet posto djece jasličke dobi. S ovim novim kapacitetima, koje je najavio gradonačelnik, mi ćemo doći do cilja da svako dijete ima svoje mjesto u vrtiću. Mi na razini Hrvatske predstavljamo primjer dobre prakse i među rijetkim smo gradovima koji pružaju ovakvu uslugu roditeljima – naglasila je Mataga Tintor.

U novom vrtiću svoje mjesto pronaći će 60-tak mališana podijeljenih u tri odgojne skupine, dvije jasličke i jedna starija grupa. Vrtićanci će imati i 600 četvornih metara zelene površine za igru, koja će biti smještena u prostoru iza VG Goričanke, a koji gleda prema Ulici Andrije Kačića Miošića.

- Ovdje imamo i prostor za izolaciju djece kad su bolesna. Dosta je komotan prostor, vidi se da se sve radilo kako bi djeca imala prostran prostor za svoj boravak. Ove će biti jedan moderan i kvalitetan dječji vrtić – zaključio je direktor VG Goričanke Tomislav Lukšić.

goricanka2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2022/12/novi-vrtic-u-vg-goricanki-otvorit-ce-se-pocekom-godine-u-njemu-ce-svoj-mjesto-pronaci-60-tak-malisana-podijeljenih-u-tri-odgojne-skupine/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/goricanka13.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/goricanka23.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal