Grad Velika Gorica

Obavijesti

Grad Velika Gorica dobila sredstva iz FSEU za privremeni smještaj stanovništva stradalog u potresu

euFond solidarnosti Europske unije (FSEU) osnovan je kako bi se njime odgovorilo na prirodne katastrofe velikih razmjera i izrazila europska solidarnost s regijama unutar Europe pogođenim katastrofama. Fond je nastao kao reakcija na velike poplave u središnjoj Europi u ljeto 2002.g. i od tada se koristi za pokrivanje niza različitih prirodnih katastrofa uključujući poplave, šumske požare, potrese, oluje i suše.

U cilju osiguranja financijske i druge pomoći stanovništvu koje je pogodio potres 29. prosinca 2020.g. na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije putem otvorenog postupka dodjele bespovratnih financijskih sredstava izvršila je prijavu te su joj dodijeljena bespovratna financijska sredstava iz Fonda solidarnosti Europske unije za Operaciju:

REFERENTNA OZNAKA OPERACIJE: FSEU.MPGI1.03
NAZIV POZIVA: Pružanje privremenog smještaja potrebitog stanovništva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije nastalih kao posljedica serije potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine
NAZIV OPERACIJE: Privremeni smještaj stradalog stanovništva u Velikoj Gorici
KORISNIK: Grad Velika Gorica
RAZDOBLJE PROVEDBE OPERACIJE: 28. prosinca 2020.- 1. lipanj 2023.
UKUPNA VRIJEDNOST OPERACIJE: 2.900.299,31 HRK
IZNOS DODIJELJENIH BESPOVRATNIH SREDSTAVA: 2.900.299,31 HRK
SVRHA OPERACIJE: Svrha poziva je nadoknada javnih rashoda za osiguranje privremenog smještaja potrebitog stanovništva na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije nastalih kao posljedica serije potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine.

Poveznica

eu