Grad Velika Gorica

Obavijesti

Završeno uređenje ulice Marije Jurić Zagorke

mjzagorke1Gradonačelnik Krešimir Ačkar obišao je Ulicu Marije Jurić Zagorke u kojoj su u tijeku završni radovi na njezinom uređenju. Kolnik i nogostupi su svježe asfaltirani, postavljena je javna rasvjeta, uređuje se prometna signalizacija i još ostaje samo urediti zelenu površinu uz prometnicu. Svi viđenim zadovoljan je i gradonačelnik.

- Nastavljamo s podizanjem kvalitete komunalne infrastrukture u gradu Velikoj Gorici. Investicija je vrijedna 2,6 milijuna kuna i njome je uređena infrastruktura pod zemljom, kolnici, pješačka i biciklistička staza – rekao je gradonačelnik.

Riječ je o prometnici dužine 255 metara, čija je izgradnja trajala 70 radnih dana.

- Postavljena je nova rasvjeta, 19 znakova vertikalne signalizacije upravo se postavlja. Otvorene su dvije rampe za novoizgrađene zgrade, a neke su već pripremljene za one koje će se tek graditi, a njima je povezana i škola. Zahvalio bih se svima koji su radili na ovom projektu, djelatnicima VG Komunalca i nadam se da će građani uživati u novoj prometnici – rekao je predsjednik Uprave VG Komunalca Jurica Mihalj.

Najavljeno je i spajanje Ulice Marije Jurić Zagorke i Gajeve ulice. Do tog cilja ostalo je 50-tak metra koje bi trebalo asfaltirati.

- To ide sigurno. Nakon komunikacije koju poboljšavamo Kirinčićevom ulicom u suradnji s Hrvatskim autocestama u Kurilovcu, tako isto ovdje poboljšavamo komunikaciju svih dijelova našeg grada i ovo je samo jedna od ulica gdje ćemo nastaviti tu praksu – dodao je Ačkar.

mjzagorke2