Grad Velika Gorica

Vijesti

Bregi dobili prvi vrtić: Četrdesetak mališana kreće u novi objekt u Maloj Buni

vrtic1Završeni su izgradnja i opremanje vrtića u Maloj Buni koji je napravljen po najvišim standardima i primit će ove godine 40 djece u dvije odgojne skupine. Osim toga uređen je i sportski objekt, prostor za iznajmljivanje te je preasfalitirano parkiralište kako bi roditelji mogli imati što lakši pristup vrtiću.

– Dugogodišnji san da bi bregi imali svoj vrtić je ostvaren! Prostorije su uređene po najvišim standardima, kao i čitav vrtić i okoliš. Tu će biti smješteno četrdesetak djece u dvije odgojne skupine. Ovo je sad jedan centar mjesta, gdje je uređen i sportski objekt, prostor za iznajmljivanje, uređeno je i preasfaltirano parkiralište. Investicija svih tih radova je bila nešto više od četiri milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Gradonačelnik je najavio i neke nove projekte..

– Uskoro ćemo obići i područni vrtić Lojtrice u Lukavcu, gdje smo proširili kapacitete, a ishodili smo i građevinsku dozvolu u Dubrancu, gdje je u sklopu škole projektiran dječji vrtić. S time ćemo, vjerujem, pokriti potrebe već iduće pedagoške godine – rekao je.

Što se tiče vrtića u samom naselju Velikoj Gorici zbog natječajne procedure radovi kasne u Goričanki, no krajem godine očekuje se i otvaranje tog vrtića s kapacitetom za pedesetak djece.

– U Podbrežnici u Koprivničkoj ulici će radovi biti gotovi do kraja ovog mjeseca, ta nadogradnja u samom gradu je vrijedna deset milijuna kuna – rekao je gradonačelnik Ačkar.

bzirom kako su, uslijed energetske krize, pojedini gradovi podignuli ili najavili podizanje cijene dječjih vrtića, novinare je zanimalo u kojem smjeru ide velikogorička gradska vlast.

– Roditelji su svjedoci da smo bili jedini grad u zemlji koji je omogućio besplatan vrtić za roditelje tri mjeseca, samim time najavili smo kako idemo prema onome što smo najavili da nam je to jedan od ciljeva, besplatni vrtići. To je prioritet i naša demografska mjera, od toga nećemo odustati. Bez obzira na bilo kakvo poskupljenje energenata, cijena vrtića u Velikoj Gorici može biti i biti će samo niža. Također ćemo iduće godine, osluškujući potrebe roditelja, ako bude potrebe bit će opet nekoliko mjeseci vrtić besplatan – naglasio je gradonačelnik.

vrtic2