Grad Velika Gorica

Vijesti

Za Bartolovo u Donjoj Lomnici svečano otvorene Školska i Stepanska ulica

lomnica1Donja Lomnica jučer je započela slavlje Bartolova i Dana mjesta, a ove godine mještani su imali poseban razlog za slavlje – svečano otvorenje Školske i Stepanske ulice koje krase centar Donje Lomnice. Nakon što su položili vijence palim braniteljima, na Svečanoj sjednici predstavnici vlasti su se osvrnuli na uspješno provedene projekte i aktivnosti brojnih društava u Donjoj Lomnici.

- Prošle godine otvorili smo novouređenu Odransku ulicu između Lomnice i Gradića. Napravljene su pješačke i biciklističke staze čime smo povećali sigurnost pješaka i biciklista. Zamijenjene su kompletne instalacije, napravljena nova oborinska, svaka parcela dobila je priključak vode i kanalizaciju te kolni ulaz. Danas smo otvorili novouređenu Školsku i Stepansku ulicu. Kao što je Odranska promijenila izgled ulaza u naše mjesto, Školska i Stepanska promijenile su centar Lomnice. Također su uz nju postavljene sve nove instalacije, te pješačke i biciklističke staze. Sada smo povezani od centra Lomnice do centra Velike Gorice kroz pješačke i biciklističke staze, što je veliki uspjeh. Donja Lomnica ovim uređenjem centra kojim je crkva, kapela, društveni dom i sve ostale građevine, dobiva izgled grada. Danas se osjećamo kao da smo u centru grada – ponosno je rekao predsjednik Mjesnog odbora, Milivoj Dijanežević.

- Lomnica ima sve što čovjek može poželjeti: komunalnu infrastrukturu, društveni život, nogometni klub, sve za djecu, sigurnost. To je ponos Donje Lomnice. Radit ćemo i osluškivati što je potrebno i što vi budete tražili od nas. Na svima nama je da učinimo da Lomnica bude još ljepša i uspješnija već iduće Bartolovo i u narednim godinama – govorio je gradonačelnik Ačkar.

Svečana sjednica nastavila se na domjenak, uz ozarena lica svih mještana koji su se međusobno družili uz kulturnoumjetnički sadržaj koji je priredilo KUD Nova Zora.

lomnica2lomnica3lomnica4lomnica5