Grad Velika Gorica

Vijesti

Dvije ulice u Kobiliću po prvi puta prekrivene asfaltom; novi asfalt i u dijelovima Kolodvorske i Školske

kolodvorskaNastavlja se podizanje kvalitete komunalne infrastrukture na širem području našeg grada, kako u centru tako i okolnim naseljima.

U Kobiliću su tako određena domaćinstva nakon više od 20 godina dočekala asfalt. Jedna dužine 230 metara i širine 2,5 metra, a druga dužine 150 metara s 3 metra širine. Vrijednost radova je oko 170.000 kuna s PDV-om.

-U 2022. godini smiješno je govoriti da smo napravili nešto posebno za njih jer smo im dali osnovno dostojanstvo koje pripada svakom građaninu Velike Gorice. Postoje još neke ulice u koje asfalt još nije došao tako da ćemo nastojati do polovice iduće godine riješiti sve takve ulice u Velikoj Gorici- rekao je prilikom obilaska novoasfaltiranih cesta gradonačelnik Krešimir Ačkar.

U Kolodvorskoj ulici sanirana je dotrajala dionica ceste od Zagrebačke ulice do rotora na Ulici Ljudevita Posavskog koja je dobila novi asfalt. Uređeno je 2700 kvadratnih metara, odnosno dionica od 360 metara dužine i sedam metara širine, a vrijednost radova iznosi 370.000 kuna.

-Istim tempom nastavljamo i dalje, čekaju nas radno ljeto, jesen i zima puno je posla pred nama, znamo da ima još puno potreba, zahvaljujemo našim sugrađanima na strpljenju i dajemo sve od sebe da u što kraćem vremenskom roku odradimo posao-poručio je Ačkar.

Što se tiče Školske ulice u centru grada, tamo su promijenjene cijevi što će rezultirati manjim gubitkom topline koja putuje od kotlovnica do stanova naših sugrađana. Školska je uređena u profilu od 100 metara, širine pet metara, a vrijednost radova je oko 75.000 kuna.

kobilic